Sucuk olayı giderek büyüyor! Özgür Özel'den Akar'a yanıt!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür özel ülke gündemine oturan mangalda sucuk olayıyla ilgili AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'a yanıt verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Sucuk olayı giderek büyüyor! Özgür Özel'den Akar'a yanıt!

AK Parti’nin mangalda sucuk partisi vermesine gelen tepkiler büyürken AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da tartışmalara katılmış, Akar; 'Yalanı, dolanı, haber olarak hazırlayanlara, pişirenlere, servis edenlere ve bunu yiyenlere afiyet olsun' ifadelerini kullanmıştı.

Halk TV’de yer alan habere göre Özel Akar’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Akar’ın çıkış CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e soruldu. Özel, ‘Sucuk yememiş ama dünya kadar hakkı yedikleri yedirdikleri var. Ona hakkını helal etmeyerek ölenler var’ dedi.

Özel şöyle konuştu, ‘Bugün sabah bir kıymetli köşe yazarının köşesinde bunun videonun tamamı olmadığını devamında yemenden ayrıldıklarını yiyecekleri afiyet olsun dediklerini öğrendik. Tabii bu montaj videolar videoların yarısının kesilmesinin en ciddi mağdurlarından biri ve o partinin genel başkanı olarak bu hakkaniyetli tutumu takdir ediyorum.

Bizim Sayın Akar’la aramızdaki tarihsel husumet ortadadır. Onun sucuk yememiş olmasının ortaya çıkmış olması ve onun bunu iletişimini yapıyor olması da toplumun bilgi edinmesi açısından önemlidir.

Sucuk yememiş ama dünya kadar hakkı yedikleri yedirdikleri var. Ona hakkını helal etmeyerek ölenler var.

Okullardan onların disiplinine onların çizdiği çerçeveye uygun değil diye zulümle atılanlar var. Silah arkadaşları hapiste kumpas davalarıyla sürürken oralara adım atmayanlar var.

O hakları nasıl ödeyecek sucuk kolay. Ben öderim sucuk partisine ben Hulusi Akar yiyecekse yesin sucuklar benden. Ama o kadar yediği hakkı kime ödeyecek?’

Özgür Özel ile Hulusi Akar bundan kısa bir süre önce davalık olmuştu. Akar, gündem olan eğitim açıklamalarını eleştiren Özgür Özel'e 100 bin TL'lik dava açmıştı.