Sucuk savaşlarında level atladık! 'Çankırı ne alaka?'

Yıllardır çeşitli polemiklerin odağı olan sucuk tartışmasına iddialı bir cevap geldi. Sivas mı, Kayseri mi, Kastamonu mu, Afyonkarahisar mı? derken Çankırı da tartışmalara dahil oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Sucuk savaşlarında level atladık! 'Çankırı ne alaka?'

Pek çok ilin sahiplendiği Kayseri’nin yöresel ürünlerinden olan sucuk savaşları bir türlü bitmiyor. Adı sucuk savaşlarına katılan iller arasına bir yenisi daha eklendi. Çankırı için ise Kayserililer ‘Ne alaka!’ yorumunda bulundu.

Çankırılı kasaptan birçok vatandaş için merak konusu olan sucuk ve pastırma nereye ait tartışmasına iddialı bir yanıt geldi.

Yıllardır birçok vatandaşın merak ettiği konu olan ‘Sucuk ve pastırma hangi ilimize ait?’ sorusuna Çankırılı kasap, konuyu titizliğe ve kullanılan ürüne bağlayarak iddialara yanıt verdi.

Kasap işletmecisi Ömer Kara, Çankırı Postası’na yaptığı açıklamada, her ne kadar Afyonkarahisar, Kayseri ve Kastamonu illeri sucuk ve pastırma konusunda ünlü olsalar da en güzel sucuğun tüketicilerin kendisinin yaptığı sucuk olduğunu söyledi. Kasap işletmecisi Ömer Kara’nın iddialara verdiği bu yanıt, et ürünlerinde sağlığı tehlikeye düşürecek ürünlerin kullanılmaması ve her üreticiye güvenilmemesi konusunda tüketiciye uyarı niteliğinde olurken Kayserililerin de tepkisine neden oldu. 

Kayserililer sucuğun ehli olan kişilere sorulması gerektiğini konunun tartışmaya açık bile olmadan sucuğun Kayseri’ye ait yöresel bir lezzet olduğunun artık kabullenilmesi gerektiğini söyleyerek sert tepki gösterdi.

En güzel sucuğun tüketicinin kendisinin yaptığını belirten Ömer Kara, ‘Çankırı’da içerisine kattığımız ürünleri gözümüzle gördüğümüz ve kendimiz ürettiğimiz sürece en güzel sucuk kendi ürettiğimiz sucuktur. Pastırma da tıpkı sucuk gibi üretimini kendimiz gördüğümüz ve içinde ne olduğunu bildiğimiz sürece en güzel pastırma odur’ dedi.