Sucukta Kayseri ile yarışıyordu – Denetimlerde sınıfta kaldı!

Sucukta Kayseri ile yarışan Afyonkarahisar'da firmalara denetim sürüyor. Gıda sahtekarlığı yapan sucuk firması, denetimde sınıfta kaldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Sucukta Kayseri ile yarışıyordu – Denetimlerde sınıfta kaldı!

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından gıda sahtekarlığı yapan firmalara yönelik denetimler gerçekleştirdi. Kayseri’nin coğrafi işaretli ürünü olan sucuğu ile yarışan Afyonkarahisar, denetimde sınıft kaldı.

Gerçekleştirilen denetimlere bir şahsın insan sağlığını hiçe sayarak 75 TL’ye mal ettiği sucukları internet üzerinden 250 TL’ye sattığı belirlendi. Afyon sucuğu Kayseri’nin coğrafi işaretli ürünü olan sucuğa rakip olarak görülüyordu. Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açıklanan şahsa ait sağlıksız sucuklar denetimden geçemedi. Afyonkarahisar'da yoğun denetimler devam ederken pek çok firmanın adı uygunsuz ürün satışında görülüyor. Operasyonda bir başka şahsın ise pamuk ve soya yağlarının içerisine aroma ve renklendiricisi katarak sahte zeytinyağı ürettiği ve bu ürünleri fahiş fiyattan satışa sunduğu ifade edildi.

Afyon sucuğu seviliyor!

Kayseri sucuğu ile Afyon sucuğu arasında tartışmalar uzun süredir devam ediyor. Fakat coğrafi işaretli ürünlerde sucuk Kayseri’ye ait olarak görülüyor. Kayseri’den birçok vatandaş da Afyon sucuğunu sevdiğini ifade ederken, özellikle sucuk dönerin denenmesi gerektiğini ifade ediyor. Afyon’da yaşayan vatandaşlar da Kayseri sucuğunu denediklerinde baharatını fazla bulduklarını ifade ediyorlar. Tartışmalar devam ederken Kayserililer Afyon sucuğunu öven hemşerilerine de tepkide bulunuyor.

Sucukta Kayseri ile yarışıyordu – Denetimlerde sınıfta kaldı!