Sümer Tesisleri'ne kazma vuruluyor

Sümer Amatör Spor Kompleksi'ne yapılacak yenileme çalışmaları için son ihale 14 Eylül Çarşamba günü yapılacak. İhale yapıldıktan sonra yüklenici firma ile yapılacak sözleşme sonrası 5 gün içerisinde Sümer Tesisleri'nde kazma vurulacak. 240 gün sürmesi beklenen çalışmaların 2023 mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.

Sümer Tesisleri'ne kazma vuruluyor

Daha önce anlaşması yapılan ve imzalar atıldıktan sonra Spor Toto tarafından Sümer Tesisleri için bütçesi ayrılan bu dev yatırımda somut adımlar atılmaya başlandı. 

Sümer Tesisleri'nde bulunan 2 doğal çim yüzeyli sahadan birinin 8 bin m2 sentetik çim yüzeyli sahaya dönüştürülmesi, aynı alandaki futbol sahaları için 2 adet 250 kişi seyirci kapasiteli çelik portatif tribün, 1 adet 500 kişilik tribün, 407 m2 alanlı soyunma odaları, tribün aydınlatması, kamera sistemi, alt drenaj çalışması  ve bireysel antrenman salonu yapımı için son ihale 14 Eylül Çarşamba günü Kayseri Büyükşehir Belediyesi 3. Kat 307 Nolu Oda'da gerçekleştirilecek. 

İhalenin tamamlanmasının ardından yapılacak sözleşme sonrası Ekim ayında inşaatin başlaması beklenirken, 2023 Mayıs ayı gibi de çalışmaların tamamlanması bekleniyor. 

Kayseri ASKF Başkanı Mutlu Önal, "Sümer Tesisleri'ni yeni bir görünüme kavuşturmak için çok uğraştık, çok çalıştık. Hala işimiz bitmiş değil. Ancak somut adımlar atıldı. Çalışmalar başladıktan sonra herşey daha kolay olacak. Sümer Tesisleri tam bir spor tesisi olacak. Kayseri'ye ve amatör spor camiasına hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.