Süper Lig'in gol kaçırma rekoru Kayserispor'un o futbolcusunda!

Kayserispor'un Portekizli futbolcusu Aylton Boa Morte, yakaladığı istatistikle Trendyol Süper Ligi'nde daha şimdiden rekor kırdı. Boa Borte'nin performansı taraftarlar arasında da tartışmaya neden oldu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Süper Lig'in gol kaçırma rekoru Kayserispor'un o futbolcusunda!

Trendyol Süper Ligi’nin 8. Haftasında Kayserispor, deplasmanda Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Ligde oynadığı 7 maçta galibiyet yüzü görmeyen Sarı-Kırmızılılar, 4 beraberlik alarak 4 puanla 17. Sıraya kadar geriledi. 

POZİSYON VAR GOL YOK

Kayserispor, 7 maçta sadece 6 gol atarken, kalesinde 16 gol gördü. Sarı-kırmızılılar, ligde en az gol atan 4 takımdan biri olurken, gol yollarında yaşadığı sorun bariz bir biçimde ortaya çıktı. Ligdeki istatistiklere bakıldığında, Kayserispor’da pozisyona girme sorununun olmadığı ancak yakalanan pozisyonların gole çevrilme oranının çok düşük olduğu ortaya çıktı. Bu durum Kayseri ekibinin forvetlerinin tartışılmasına neden oluyor.

2 GOL ATAN FORVET YOK

Kayserispor, ligin ilk haftasını maç yapmadan BAY geçti. İkinci haftada Sivasspor’a kendi evinde mağlup olan Kayserispor’un golü Cardoso’dan geldi. Trabon ile deplasmanda 2-2 sona eren mücadelenin gollerini Hasan Ali Kaldırım ve Boa Morte atarken, Kayserisporlu futbolcular Konyaspor maçında gol atma başarısı gösteremedi. Eyüpspor karşısında atılan goller ise Arif Kocaman ve Nazon’a yazıldı. Önceki gün oynanan Başakşehir maçında ise Mane Kayserispor adına bu sezondaki ilk golünü kaydetti. 

Süper Lig'in gol kaçırma rekoru Kayserispor'un o futbolcusunda!

BOA MORTE GOL KAÇIRMA REKORU KIRDI

Kayserispor’un forvet hattında bugüne kadar en çok forma giyen futbolcular Nazon ile Moa Morte oldu. En çok şans bulan bu oyuncular şuana kadar birer gol atabilirken, Boa Morte’nin yakaladığı istatistik büyük şaşkınlık yarattı. Özellikle Trabzonspor maçında 5 tane net gol pozisyonuna giren Boa Morte, bunlardan sadece 1’ini değerlendirirken, Başakşehir maçında da boş kaleye ıskaladığı topu filelere gönderemedi. 10 tane net gol pozisyonuna giren Morte’nin bu durumu taraftarlar arasında da tartışmaya neden oldu.

GEZER: BU GOLLER KAÇMAMALI

TRT Spor yorumcusu Bünyamen Gezer, Boa Morte’nin çok fırsat yakaladığını ancak bunları çok basit bir biçimde harcadığını dile getirdi. Gezer, “Morte yakaladığı fırsatları değerlendirse, Kayserispor fark atardı. Şuanda bu durumda olmaz” dedi.