Süper Lig'in konuştuğu yıldız Kayseri'de yetişti!

Süper Lig'de son oynanan Sivasspor - Kasımpaşa maçında oyuna son dakikalarda girerek, ilk Süper Lig maçına çıkan ve ilk golünü kaydeden 17 yaşındaki Sivassporlu Emre Gökay, bir anda dikkatleri üzerine çekti. Kayseri'den yetişen Emre Gökay, bir anda takımların radarına girmeyi başardı.

Süper Lig'in konuştuğu yıldız Kayseri'de yetişti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivasspor – Kasımpaşa müsabakasında Max Gradel'in yerine 81. dakikada oyuna giren ve uzatma dakikalarında attığı golün yanı sıra oynadığı futbolla da herkesin takdirini kazanan genç yetenek stil olarak Cengiz Ünder'e benzetildi.

17 yaşındaki oyuncu ayrıca bu sezon U17 Gelişim Ligi'nde şampiyonluk yaşayan Emre, final maçında da 2 gol atarak Sivasspor'da turnuvanın oyuncusu seçilmişti.

KAYSERİ'DE YETİŞTİ

Kayseri'de futbola, antrenör Zeki Akparlar'ın takımı olan Erkiletspor'da başlayan Emre Gökay, 2019 yılında Sivasspor alt yapısına transfer oldu. 3 sezondur Sivasspor alt yapısında başarıyla mücadele eden oyuncu, 2022-23 sezonu başında profesyonel sözleşme imzaladı. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde de Fiorentina'ya karşı 17 dakika süre alan Emre, Süper Lig'de ise ilk maçına geçen hafta Kasımpaşa karşısında çıktı. 

İLK RESMİ GOLÜNÜ ATTI!

U-17 Milli Takımı'nda da 4 maça çıkıp 5 gollük katkı sağlayan Emre Gökay, geçen hafta sonu da Sivasspor evinde Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olurken takımının 90+7'de tek golünü attı. Sivasspor U-17 takımıyla Elit A Ligi şampiyonluğu yaşayan genç yıldız aynı zamanda turnuvanın da en iyi oyuncusu seçildi.

STİLİ CENGİZ ÜNDER'E BENZİYOR

Kariyerine 2015 yılında Erkiletspor'da başlayan ve 2019 yılında Sivasspor'a transfer olan Emre Gökay U16 ve U17'de 23 kez milli formayı giydi. Milli formayla 8 golü bulunan genç yıldız ayrıca U17 Ligi'nde bu sezon 12 maçta 12 gol atarak iyi bir performans ortaya koydu. Kulübü Sivasspor'la 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan Emre Gökay stili ile Cengiz Ünder'e benzetiliyor.

VOLKAN TÜRKMENOĞLU