Suriyeliler mallarını satıp Kayseri'yi terk ediyor!

Kayseri'de yaşanan olayların ardından Suriyelilerin Kayseri'yi terk etmeye başladığı iddia edildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Suriyeliler mallarını satıp Kayseri'yi terk ediyor!

Kayseri’de geçtiğimiz hafta yaşanan gerginliğin ardından bir TV programına konuk olan Suriyeli İnsan Hakları Savunucusu Taha Elgazi kentte yaşayan Suriyelilerin kenti terk edebileceğini söylemişti. Samimi Haber’de yer alan habere göre ise, Suriyeliler mallarını satıp Kayseri’den gittikleri iddia edildi.

Elgazi Kayseri’de pek çok Suriyelinin dışarı çıkamadığını, kentte korku ortamı oluştuğunu söylerken, Kayseri’de yaşayan Suriyelilerin kenti terk etmeyi düşündüğünü dile getirmişti. 

Güvenli olmamasına rağmen Suriye’ye dönecekler!

Elgazi açıklamasında şu ifadelere yer vermişti, ‘Kayseri’de bulunan kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısı 75-76 bin civarında. Bu ailelerin çoğu şu anda evlerinden dışarıya çıkamıyor, aynı zamanda çoğu iş yeri kepenk kapattı ve çalışamıyor. Sanayi tesislerinde çalışan Suriyelilerde işe gidemiyor artık. Kayseri’de bir korku ortamı var ve kimse artık şehirde kalmayı düşünmüyor. Önümüzdeki aylarda Kayseri’deki sığınmacıların yüzde 60’dan daha fazlası başka illere taşınabilir. Orada korkuyorlar. Evlerini, iş yerlerini kapatıp gitmeyi düşünenler çok fazla. Güvenli olmamasına rağmen Kuzey Suriye’ye dönmeyi düşünenler bile var’

5 bin Suriyeli Kayseri’yi terk etti!

Suriyelilere yönelik faaliyet gösteren bir dernek yöneticisiyle görüşülerek yapılan haberde Kayseri’de yaşayan 5 bin Suriyeli mülteci mallarını satarak Suriye’ye gönüllü geri dönüş gerçekleştirdiği iddia edildi. Haber Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü.

Kayseri’de ne olmuştu?

Kayseri’de geçen hafta, bir Suriyelinin 7 yaşındaki bir çocuğa tecavüz ettiği iddiasıyla başlayan gösteriler ve şiddet olaylarında Suriyelilere ait olduğu iddia edilen işyerleri ve araçlara zarar verilmişti.