Suriyelilere özel doğum hastanesi skandalı!

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, kentte Suriyeli göçmenlerin doğum oranlarının Türklerin çok üzerinde olduğunu belirterek, Suriyelilere özel bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapmak istediğini duyurdu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Suriyelilere özel doğum hastanesi skandalı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, kentte Suriyeli göçmenlerin doğum oranlarının Türklerin çok üzerinde olduğunu belirterek, Suriyelilere özel bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapmak istediğini duyurdu.

Suriyelilere özel doğum hastanesi skandalı!

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya’da Suriyelilerin doğum oranlarının Türk vatandaşlara kıyasla daha yüksek olduğunu belirtti. Yaşanan durumu göz önünde bulunduran İl Sağlık Müdürlüğü, Suriyeli göçmenlere özel bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapmayı planladıklarını açıkladı. Koç, gerçekleştirmek istediği hastane projesinde Suriyeli uzmanlar ve Suriyeli yardımcı sağlık personelleri çalışacağını ifade etti. Hastanenin yapımı için Sağlık Bakanlığı’ndan bütçe bekleniyor.

Suriyelilere özel doğum hastanesi skandalı!

Açıklanan bu proje, Suriyeli göçmen nüfusunun sağlık ihtiyaçlarına yönelik gösterilse de, bu açıklama bazı kesimlerde tepkilere neden oldu. Özellikle Türkiye’de ekonomik zorlukların ve sağlık hizmetlerindeki kaynak kıtlığının gündemde olduğu bir dönemde, sadece bir göçmen grubuna yönelik bir hastane yapılması, tüm şehirlerdeki vatandaşlardan tepki topladı.

Suriyelilere özel doğum hastanesi skandalı!

Vatandaşlardan ve siyasilerden gelen bazı tepkiler, bu planın hayata geçmesi durumunda, Türk vatandaşları arasında ‘‘ayrımcılık’‘ endişelerini doğurabileceği ve yaşanan Suriyeli – Türk gerilimini arttırabileceği yönünde oldu.