SÜRÜCÜ KURSU HOCALARI TESİS İSTİYOR

Altınoluk sürücü adayı çalıştırma güzergahında bulunan sürücü kursları kendilerine tesis veya bekleme salonu isteyerek sınav zamanı trafik polislerinin alanda devriye atmasını istediler.

SÜRÜCÜ KURSU HOCALARI TESİS İSTİYOR

ACİL TESİS LAZIM

Kayseri’de yaklaşık 65 sürücü kursu olduğunu ders ve sınav zamanı güzergah üzerinde bir yığılma olduğunu belirten kurs hocaları, “Kurslar sınav günü yol boyu düzülüyorlar burada bir karmaşa bir sıkışma durumu meydana geliyor. Sürücü adayları da kendi kursları neresi tam olarak bilmiyorlar. Çünkü kursların yerleri belli değil. Hava çok soğuk adayın gelip de bekleyecek bir yeri yok. Adaylar perişan hale geliyorlar, ne ihtiyaçlarımızı giderecek bir lavabo ne de sıcak bir şeyler içmek için yerimiz var.  Melikgazi Belediyesi’nin mevcut tesisi var ama iki ilçeye yetişmiyor. Kocasinan ilçesinin de bir tane tesis yapmasını istiyoruz. Burada hazinenin bir sürü boş arsası var. Bizlere de hem beklememiz hem dinlenmemiz için bir tesis yapabilir belediye. Hava soğudu kış geldi, biz daha nereye kadar araba içinde oturacağız. Büro yapacak kiralayacak bir dükkan da yok. Bu duruma belediyenin bir an önce el atmasını istiyoruz. ” diye ifade ettiler.
Özel arabasıyla aday çalıştıranların kazalara sebep olduklarını söyleyen hocalar, “Trafik polislerinin sınav zamanında burada devriye gezmesi lazım. Sınav zamanı trafikte kanto atan gençler var. Trafiği ihlal ediyorlar. Sürücü kurslarının dışında özel araçları ile aday çalıştıranlar da var. Bunlarda kazalara meydan veriyor. O araçlarda sağda özel tertibat olmadığı için kazalar meydana geliyor. Trafik şubeden bu konuyla ilgilenmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştular.

ÖZEL HABER: SEHER GÖZÜKÜÇÜK