Susamlı simit kurabiye - Pratik ve lezzetli tarifler
Kandil günlerinin vazgeçilmez pratik ve lezzetli tariflerinden susamlı simit kurabiyenin yapılışını sizler için derledik. Hem kurabiye hem de simit tadını alabileceğiniz bu eşsiz tarif, ısırdığınız an ağızınızda dağılıyor. İşte tarifin detayları…
Kandil günlerinin vazgeçilmez pratik ve lezzetli tariflerinden susamlı simit kurabiyenin yapılışını sizler için derledik. Çörek otlu, mahlepli çeşitleri de bulunan susamlı simit kurabiye 5 çaylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Susamlı simit kurabiyelerinizi yaptıktan sonra buzluğa kaldırıp ani gelen misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz.
Malzemeler
2 su bardağı un
150 gram margarin
1 yemek kaşığı sirke
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 tatlı kaşığı susam (üzerine serpmek için)
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
1 tatlı kaşığı pekmez (üzerine sürmek için)
Yapılışı: Unu bir kaba eleyin. Bütün malzemeyi ilave edin ve nazikçe yoğurarak hamuru homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz kurabiye hamurunu 10-15 dakika dinlendirin. Fırını 165 dereceye ayarlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve uzatın. İki ucunu birbirinin altından geçirin ve simit şeklini verin. Yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp kurabiyelerin üzerine sürün. Kurabiyelerin üzerine bolca susam serpin ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri ızgara teli üzerinde soğutun ve servis edin. Afiyetler olsun