- Haberler
- Resmi İlanlar
- T.C. Gelir İdaresi Başkanlığı Kayseri Defterdarlığı (Satış Komisyonu Başkanlığı) Gayrimenkul Mal Satış İlanı
T.C. Gelir İdaresi Başkanlığı Kayseri Defterdarlığı (Satış Komisyonu Başkanlığı) Gayrimenkul Mal Satış İlanı
T.C.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
KAYSERİ DEFTERDARLIĞI
(Satış Komisyonu Başkanlığı)
GAYRİMENKUL MAL SATIŞ İLANI
Aşağıda özellikleri belirtilen taşınmaz açık artırma suretiyle satılacaktır.
1- GAYRİMENKULÜN BULUNDUĞU YER :Kayseri ili, Felahiye İlçesi, Kale Mahallesi, 394 Ada, 3 Parsel, 725,54m² Yüzölçümlü, Tam hisseli(1/1) Arsa vasıflı taşınmaz Yapının açık adresi : Kale Mahallesi, 394 Ada 3 Parsel, Felahiye / Kayseri
2- GAYRİMENKULÜN DURUMU VE HUSUSİ VASIFLARI: Değerleme konusu Kayseri İli Felahiye İlçesi Kale Mahallesi, 394 Ada 3 Parsel, 725,54 m2 alanlı tapuda niteliği ‘Arsa’ vasıflı taşınmaz bulunduğu konum itibarıyla Viyadük Caddesine cephelidir, ulaşımı kolaydır, etrafında yapılaşmalar mevcut olup baraj manzaralıdır, imarda villa parsellidir, sorunsuz yapı yapılabilecek durumda olup taşınmazın değerine etki edecek olumlu faktörlere sahiptir. Taşınmazın bulunduğu bölge; elektrik, su, doğalgaz, kanalizasyon ve yol gibi alt ve üst yapı hizmetlerinden yararlanabilir konumdadır ve Taşınmaz tam mülkiyetlidir. Taşınmaz Kale Mahallesi sınırları içerisinde olup Yaşar Karayel Viyadüğüne yaklaşık 1400 m, Kayseri Merkeze 48 km mesafededir ve Viyadük Caddesine cephelidir. Taşınmaz boş vaziyette olup ana yoldan kot olarak düşükte kalmaktadır.Taşınmaz yol kotundan düşük olduğu için hafriyat çalışması gerekmekte bu durumda inşaat maliyetine olumsuz etki edecektir. Taşınmaz 1/1000 ölçekli uygulama imar planında 2 katlı Konut Alanında kalmaktadır. Taks: 0,15 Kaks: 030 olarak görülmekte olup buna göre 217,66 m² inşaat alanı bulunmaktadır.
3- GAYRİMENKULÜN ARTIRMAYA ESAS RAYİÇ DEĞERİ: Tam Hisse : 1.200.000,00 TL ( KDV hariç )
4- TEMİNAT TUTARI VE NELERİN TEMİNAT OLARAK KABUL EDİLECEĞİ :
Artırmaya iştirak için (%7,5) / 90.000,00 TL (Doksanbin Türk Lirası) teminat alınacak olup, 6183 Sayılı Kanun’un 10.Maddesine göre ; Para/ Bankalar tarafından verilen süresiz ve şartsız teminat mektupları ile sigorta şirketleri tarafından verilen süresiz ve şartsız kefalet senetleri/ Hazine Müsteşarlığınca İhraç Edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri/ Hükümetçe Belli Edilecek Milli Esham ve Tahvilat. (Bu esham ve tahvilat,Teminatın Kabul Edilmesine En Yakın Borsa Cetvelleri Üzerinden %15 Noksanıyla Değerlendirilir) teminat olarak kabul edilecektir.
5- SATIŞIN YAPILACAĞI YER GÜN SAAT: Kayseri Defterdarlığı Toplantı Salonunda (Mevlana Mah.Serin Sk.No:8, kat:4 Kocasinan/ Kayseri ) 17/04/2025 Perşembe Saat 16:00’ da 1. Açık Artırma yapılacaktır.
6- SATIŞ ŞARTNAMESİ: Gayrimenkul Satış Şartnamesi ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, isteyen alıcıya bir örneği verilebilir. Satışa iştirak edenler şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaklardır. Yukarıda yazılı hususlar dışında başka bir bilgi almak isteyenler Felahiye Malmüdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekmektedir.
7- TEMİNAT MAKBUZUNUN NEREYE İBRAZ EDİLİCEĞİ: Gayrimenkulün ihalesine katılacakların 4. Maddede yazılı teminat tutarı ve evrakları Felahiye Malmüdürlüğü Veznesine yatırmaları ve ihale günü açık artırma başlamadan 1 saat önce ( saat 15:00 ‘a kadar) Gayrimenkul Satış Komisyonu’na ibraz etmeleri gerekmektedir. Malın ihale edilmesi halinde alının teminat, ihale bedelinden mahsup edilecektir. Malın alımından vazgeçilmesi veya bedelin tamamen ödenmemesi durumunda, 6183 sayılı Kanun kapsamında doğacak yükümlülükler nedeniyle tahsil edilmesi gereken para olması halinde, teminattan mahsup edilecektir. Mahsup sonrasında teminattan artan bir tutar olması halinde ise bu tutar doğrudan bütçeye gelir kaydedilecektir.
8- İHALENİN ŞEKLİ: Gayrimenkul artırma sonunda üç defa bağırıldıktan sonra en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin gayrimenkul için biçilmiş olan değerin %75’ni ( 900.000,00 TL (Dokuzyüzbin Türk Lirası) )bulmadığı ve şayet artırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış ve / veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırmanın 7 gün daha uzatılarak, 7 gün sonra 2. Açık Artırma 24/04/2025 Perşembe günü Saat 16:00’da Kayseri Defterdarlığı Toplantı Salonunda (Mevlana Mah.Serin Sk.No:8, kat:4 Kocasinan/ Kayseri) yapılacaktır.
9- DİĞER HUSUSLAR :İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaim olduğu hususları İLAN olunur.
- Basın No: ILN02191026