Taksici başkanın çağrısına CHP'li vekilden ilginç destek!

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, Martı TAG uygulamasının kapatılması için CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç'ten destek istedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Taksici başkanın çağrısına CHP'li vekilden ilginç destek!

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, Martı TAG uygulamasının kapatılması için CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’ten destek istedi. Genç de bu çağrıya olumlu yanıt vererek, ‘Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımız’ diyerek erişim engeli için mecliste soru önergesi vereceğini söyledi.

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ve CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Meltem TV’de yayınlanan programda karşı karşıya geldiler. Programda Aksu, hızla büyüyen Martı TAG gibi ulaşım uygulamalarının taksici esnafını zorladığını belirterek, ‘CHP Kayseri Milletvekili olarak mecliste, neden mahkeme kararı uygulanmıyor, neden erişim kesilmiyor diye bir soru önergesi verirseniz,’ ifadesinde bulundu. Genç, bu çağrıya hemen yanıt vererek, ‘Tabii ki kıymetli başkanım, bizler sizin temsilciniziz. Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır,’ diyerek önergeyi gündeme taşıma sözü verdi.

Modern Ulaşım Yöntemlerine Taksicilerden Tepki

Aksu’nun, Martı TAG gibi yeni nesil ulaşım uygulamalarının kapatılması yönündeki isteğinin, son dönemde İstanbul’da alternatif ulaşım çözümlerine artan ilginin ardından gelmesi dikkatleri üzerine çekti. Yeni nesil bu girişimler, kent trafiğine yeni bir soluk getirmeyi planlarken, geleneksel taksici esnafı tarafından sık sık eleştiriliyor. Eleştirilerin temelinde de bu uygulamaların taksicilerin gelirini azalttığı ve müşteri tabanını genişlettiği kaygısı yatıyor. Aksu’nun, Martı TAG için meclis düzeyinde erişim engeli istemesi ise bu tepkilerin siyasi bir talebe dönüşmesi olarak dikkat çekti.

Kamu Yararına mı, Özel Çıkarlar İçin mi?

Genç’in, toplumun ulaşım ihtiyaçlarına yeni alternatifler sunan uygulamalara yönelik bu talebe destek vermesi, kamu yararını mı yoksa özel çıkarları mı öncelediği sorusunu akıllara getirdi. Şehirlerde yaşayan vatandaşlar, ulaşımda çeşitlilik ve erişilebilirlik talep ederken, siyasi desteklerin özel meslek gruplarına ayrıcalık tanıma aracı olarak kullanılmasının, toplumsal fayda mı yoksa belirli grupların çıkarını mı gözettiği tartışma konusu.