Talas – Mevlana tramvay hattı ne zaman açılacak?

Kayseri'de yeni yapılan Talas – Mevlana tramvay hattının ne zaman açılacağı merak konusu oldu. 9 duraktan oluşacak tramvay hattının 1 Haziran tarihinde açılması bekleniyordu. Konuyla ilgili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Talas – Mevlana tramvay hattı ne zaman açılacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de yeni açılacak olan Talas – Mevlana tramvay hattının ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri raylı sistemin 5'inci aşaması olan ve Talas Mevlana ile Cumhuriyet Meydanı arasında kesintisiz bir şekilde modern ve konforlu ulaşım sağlayacak hatta, 1 Mayıs itibariyle test sürüşlerinin başlayacağını müjdelemişti.1 Haziran tarihinde de açılacağı duyurulmuştu. Talas Anayurt Tramvay Hattı projesi 30 Aralık 2020 Çarşamba günü ihaleye çıkmıştı. İldem, Beyazşehir, Cumhuriyet Meydanı, Otogar, Şehir Hastanesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Mobilyakent ile Kumsmall’ı birbirine bağlayan T3 hattı 2 Mart’ta başlamıştı. Ancak Talas – Mevlana tramvay hattı halen aktif hale gelmedi.

Talas – Mevlana tramvay hattı ne zaman açılacak?

Yeni açılacak olan tramvay durağında temizleme, sulama gibi bakımları yapılıyor. Ayrıca yeni durak isimleri de,  Yıldırım Beyazıt, Keçitepesi, Dedeman İHL, Germiraltı, Kayseri Üniversitesi, Halef Hoca, Anayurt Pazar Yeri, Turgut Özal, İzzet Bayraktar Camii olarak belirlendi.

Büyükkılıç, geçtiğimiz günlerde ulaşım hatlarına ilişkin kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda yeni tramvay hattına ilişkin, İldem’den Kayseri Şehir Hastanesi’ne uzanan raylı sistem hattının hizmet vermeye devam ettiğini ve test sürüşleri devam eden Talas Mevlana-Cumhuriyet Meydanı Arası Tramvay Hattı’nın da kısa sürede hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Büyükkılıç, genişleyen ve gelişen raylı sistem ağı ile vatandaşların şehrin önemli noktalarına güvenli ve konforlu ulaşım imkânına kavuşacağını belirtti.

Talas – Mevlana tramvay hattı ne zaman açılacak?

Edinilen bilgiye göre Talas – Mevlana tramvay hattı, mart ayı yerel seçimler öncesi açılacağı ön görülüyor.