Talas yamaç paraşüt alanında büyük sorun!

Kayseri'nin Talas ilçesindeki Yamaç Paraşüt iniş alanı sosyal alan olarak da ilgi çekiyor. Özellikle akşam vakti pek çok vatandaşı ağırlayan yeşil alana ait bir otoparkın olmaması alandaki sorun olarak öne çıkıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Talas yamaç paraşüt alanında büyük sorun!

Kayseri Talas Yamaç Paraşüt iniş alanı spor aktivitesinin yanı sıra sosyal alan olarak da öne çıkıyor. Vatandaşlar özellikle akşam vakti sandalye veya kilimlerini getirerek açık havada keyifli vakit geçiriyor. Belediye ise alanı özel günler veya sosyal etkinliklerde kullanarak hizmet veriyor. Ancak vatandaşlar yoğunluk nedeniyle otopark sorunu yaşadıklarını dile getiriyor.

Talas Yamaç Paraşüt iniş alanının büyüklüğü ve yeşil alan olması nedeniyle spor aktivitelerinin yanı sıra sosyal etkinliklerde de akıllara gelen bir alan olarak öne çıkıyor. Düzenlenen konser vb. etkinlikler hem alanın müsait olması hem de açık hava olması nedeniyle sıkça tercih ediliyor.

Örneğin, Talas Belediyesi, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası dolayısıyla A milli takım maçlarını dev ekrana taşıyor. Bu nedenle alanda yoğun kalabalıklar oluşurken belediye de çeşitli ikramlarda bulunuyor. Ayrıca alana gelen seyyar esnafların ise ışıklı aletler, yiyecekler ve bayrak satışlarıyla ceplerini şenlendiriyor.

Talas yamaç paraşüt alanında büyük sorun!

Vatandaşlardan otopark talebi!

Talas Belediyesi, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Milli futbol takımının Portekiz ve Çekya grup maçlarını dev ekrana taşıyor. Paraşüt alanındaki dev ekranda maç izlemek için vatandaşlar akın ediyor.

Kayseri Anadolu Haber olarak yaptığımız röportajda vatandaşlar belediyenin bu hizmetinden memnun kaldıklarını ancak alana ait otopark olmaması nedeniyle yoğunluktan dolayı sorun yaşadıklarını belirtiyor.

Vatandaşlar özellikle yaz aylarında bu alanın çok kalabalık olduğunu bu nedenle otopark alanının genişletilmesini talep ediyor.