Talasemi Ve Lösemilileri Sevenler Derneği yeni başkanını seçti

Talasemi Ve Lösemilileri Sevenler Derneği İkinci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kurulda tek aday Faruk Başdemir Dernek Başkanı oldu.

Talasemi Ve Lösemilileri Sevenler Derneği yeni başkanını seçti

Talasemi Ve Lösemilileri Sevenler Derneği İkinci Olağan Genel Kurulu, dernek toplantı salonunda yapıldı. Tek aday olan Faruk Başdemir oy çokluğu ile seçimi kazandı. Toplantıya hasta ve hasta yakınları ile dernek üyeleri katıldı.

Başkan Faruk Başdemir, başkanlık görevini gençlerin yapmasını istediğini belirterek, “Tek aday olduğum için zorunlu olarak başkan seçilmiş hissettim.  Gönüllü hizmet etmek fedakârlık ve zaman istiyor. Benim işim emekli olmaya uygun değil ancak başka aday olmayınca görevi kabul etmem gerekti.  Gençlerin yapmasını istediğim bu asıl görevi, maalesef hayat şartları zor olduğu için ben üstlendim” dedi.

Başdemir projelerini sıraladı

Geçmişte 33 yıl talasemiyle mücadele ettiği için üyelerin kendisini aday gösterdiğini belirten Faruk Başdemir; “En büyük hedeflerim arasında talasemi testinin tüm illerde yapılmasını, ilik naklinde donör sayısının arttırılmasını amaçlıyoruz. Yine amaçlarımız arasında gençlerimize (üyeler) meslek edinme ve beceri kursları açmayı planlıyoruz. Okullarda talasemi ve lösemi hastalığının tanıtılması önlenmesiyle ilgili konferanslar vermeyi, hasta kan ihtiyaçlarının tamamının temin edilmesi, hastaların hastane ile sorunlarının çözülmesi, tedavide kullanılan ilaç ve medikal malzemelerin tedarikinde yakınlarının tedavisi esnasında psikolojik destek ve eğitimleri, kamu spotu hazırlanıp medya da gösterilmesi, derneğe maddi ve manevi desteğin sağlanması 3 yılda yapmak için büyük enerji harcayacağım” diye konuştu.

 

Faruk Başdemir, önceki dönemde oğlu Emre Başdemir’in başkan olduğunu ve hayata geçirilen projelerden de bahsederek, “Tüm kamuoyu ve özel kurumları göreve geldiğimde ziyaretle başladım.  Hasta ve hasta yakınlarına yiyecek ve giyecek yardımları başlattık, erzak verdik. Okullarda hastalığın önlenmesiyle ilgili eğitim ve konferans izni aldık. Ancak corona hastalığı ülkemizde oluşunca hedefteki projeleri askıya almak durumunda kaldık” ifadelerinde bulundu.

>>Gülşen Büyükçekiç