Talas'ta sağlık ve tarih el ele

Sağlıklı Yaşam Projesi kapsamında etkinliklerine hız kesmeden devam eden Talas Belediyesi, 'Tarihe Yürüyüş' adıyla başlattığı programını yoğum katılımla tamamladı.

Talas'ta sağlık ve tarih el ele

Sağlıklı Yaşam Projesi’nin hız kesmeden devam ettiğini ifade eden ve yürüyüşe ailesiyle birlikte katılan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Sağlıklı Yaşam Projesi kapsamında her hafta cumartesi ve pazar olmak üzere etkinliklerimiz devam edecek. Bundan önce yaklaşık 200 bisikletli ile 8 km’lik bir parkuru tamamladık. Tarihe yürüyüş kapsamında Han, Harman, Tablakaya, Kiçiköy gibi tarihi yerlere yaklaşık 4 km’lik bir yolculuk yaptık. Katılım oldukça fazla oldu. İlgi her geçen programda daha da artıyor. Kayseri’deki tüm vatandaşlarımızı Talas’a davet ediyorum. Katılımcılarımızı hem Talas’ın tarihi hakkında bilgilendirdik, hem de terleyecek şekilde tempolu bir yürüyüş gerçekleştirdik. Özellikle Ali Dağı’nda açmış olduğumuz 360 yolu sağlıklı yaşam projemizde birçok faaliyetlerin düzenleneceği ana güzergâh olacak. İnşallah bundan sonrada yürüyüşlerimiz devam edecek. Herkesi devam edecek olan diğer aktivitelerimize bekliyoruz.” dedi.

Tarihe yürüyüşe katılan Ak Parti Talas İlçe Başkanı Ragıp Dost ve vatandaşlar projeden memnuniyetlerini dile getirerek şunları söylediler: “Talas’ın gerçekten böyle bir aktiviteye ihtiyacı olduğunu gördük. İlgi oldukça fazla. Özellikle başkanımıza bu tarz programları hazırlayıp sunduğu için çok teşekkür ederiz. Bir Kayserili olarak görmediğimiz yerleri gördük. Çok iyi bir program olmuş. Hem yürüdük hem tarihi öğrendik. İnşallah etkinlikler bununla kalmaz, hep devam eder.”