Tarih belli oldu: Kayseri'de de artık geçersiz sayılacak!

Kayseri dâhil 81 ilde eski tip nüfus cüzdanı kullanan milyonlarca vatandaş için önemli bir duyuru yapıldı. O tarihten sona Kayseri'de de geçersiz sayılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Tarih belli oldu: Kayseri'de de artık geçersiz sayılacak!

Kayseri dâhil 81 ilde eski tip nüfus cüzdanlarının geçersiz sayılacağı tarih belli oldu. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü konuyla ilgili önemli bir duyuruda bulundu.

Duyuruya göre, eski kimlik ve ehliyetlerin geçerlilik süresi 31 Aralık 2024 tarihinde sona eriyor. Vatandaşların kamu hizmetlerinden daha hızlı, etkin ve güvenli şekilde yararlanabilmeleri için çipli kimlik kartlarına geçmeleri öneriliyor.

Çipli kimlik kartlarının avantajları şu şekilde sıralanabilir, sahteciliğin önüne geçmesi, güvenilir, kimlik doğrulama aracı ve aynı zamanda elektronik hizmetlerde güvenli anahtar görevi görüyor. Vatandaşlar, çipli kimlik kartlarını seyahat belgesi olarak da kullanabiliyor.

Gerekli belgeler,

Çipli kimlik kartı başvurusu için Alo 199, e-Devlet veya randevu.nvi.gov.tr üzerinden randevu oluşturabilirsiniz. Bu süreç yurt dışında dış temsilcilikler aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Başvuru sırasında aşağıdaki belgelerin hazır bulundurulması gerekiyor,

Son 6 ay içinde çekilmiş bir biyometrik fotoğraf

Kimliği ispatlayıcı bir belge (nüfus cüzdanı, kimlik kartı, pasaport vb.)

Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi’nde (MERNİS) kayıtlı açık adres

Kaç TL ödeme çıkıyor?

2024 yılı için belirlenen değerli kâğıt bedeli 130 TL olup, bu ücret vergi dairesi müdürlüklerinden, anlaşmalı bankalardan veya dijital.gib.gov.tr üzerinden ödenebiliyor.