Tarih Belli Oldu - Türkiye Uzaya Gidiyor!

Türkiye'nin Uzaya yolculuğu için geri sayım başladı. Heyecan verici anı bekleyenler için tarih belli oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Tarih Belli Oldu - Türkiye Uzaya Gidiyor!

Türkiye'nin Uzaya yolculuğu için geri sayım başladı. Heyecan verici anı bekleyenler için tarih belli oldu.  Bakın kim, ne zaman uzaya gidecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bugün yaptığı sosyal medya paylaşımı ile Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev alacak ilk Türk Uzay yolcusunu açıkladı.

Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğunun gerçekleşeceği tarih belli oldu. Yolculuk 9 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşecek. İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı, yolculukta İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla görev alacak. Bakan Kacır yaptığı sosyal medya paylaşımı ile astronot Alper Gezeravcı’nın yolculukta kullanacağı armayı tanıttığı videolara yer verdi. Sekiz köşeli Selçuklu yıldızının bulunduğu armada Ay-Yıldızlı Türk Bayrağı, 16 Türk devletini temsil eden yıldızlar, Cumhuriyetin 100. yılına ithafen 100 sayısı ve dünya üzerinde turkuaz renkli Türkiye haritası bulunuyor.

Kacır açıklamalarında, Gezeravcı'nın Uzay istasyonu'nda 14 gün kalacağını ve bilim insanlarımızın hazırladığı 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştireceğini ifade etti.