Tartışmalara konu oldu - Kayseri'de sudan ucuz değil!

Taahhüt süresi dolduktan sonra operatör paketlerini yenilemek isteyen vatandaşların duydukları fiyat artışı sosyal medyanın gündeminde kalmaya devam ediyor. Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'ın 'Sudan ucuz' açıklaması üzerine, Türkiye'nin büyükşehirler arasında en ucuz suyu kullanan şehri Kayseri'den tepkiler büyüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Tartışmalara konu oldu - Kayseri'de sudan ucuz değil!

Operatör fiyatları, paket yenilemek isteyen vatandaşların karşılaştıkları yüzde 200-300 zam oranıyla altınla yarışır hale geldi. Taahhüt süresi dolan vatandaşların duydukları yeni paket fiyatları sonrasında tepkileri artarken, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın ‘Sudan ucuz’ açıklaması üzerine Türkiye’nin en ucuz suyunu kullanan Kayserililerden tepkiler büyüyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren 3 büyük operatörün fiyatları cep yakıyor. GB ve dakika miktarlarına göre farklılık gösteren fiyatlar görenleri şaşırtıyor. TCMB'nin Eylül ayı piyasa katılımcıları anketine bakıldığında beklentiler gerçekleşirse 24 aylık TÜFE artışı yüzde 50,9 olacak. Bu duruma göre operatörlerin yeni paket fiyatlarını beklentilere göre ayarlamadığı belirtiliyor. Gerçekleşen enflasyonun fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığına bakıldığında da yapılan zamları açıklayacak bir oran gözlemlenmiyor.

Talihsiz açıklama!

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın tarifeler ile ilgili yaptığı açıklama sosyal medyada büyük tepki toplamaya devam ediyor. Önal, ‘Bugün Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin ayda 5-8 damacana su tükettiğini düşünürsek ve bir alegori yaparsak ‘Türkiye'de internet tarifeleri sudan ucuz.’ demek yanlış olmaz’ ifadelerini kullanırken vatandaşların bu açıklamaya tepkileri çığ gibi büyüdü.

Kayseri’de sudan ucuz değil!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın suya önce yüzde 20, sonrasında da yüzde 30 indirim açıklamasının ardından Kayseri, metreküpte alınan fiyat sıralamasında 12,23 TL ile 30 büyükşehir arasında en ucuz su kullanan iller sıralamasında 2’nci sırada yerini aldı. Türkiye’de en ucuz suyu kullanan Kayserililer Önal’ın açıklamasına tepkide bulundu.

Kayserili bir vatandaş olan H.U. konu ile ilgili, ‘Biz Kayseri’de damacana ile su içmiyoruz. Çeşmeden içtiğimiz suyun fiyatı ile telefon paketi fiyatları yarışamaz bile. Ne akla hizmet böyle bir açıklama yapılır anlamıyorum. Gerçekten tam bir operatör soygunudur bu’ ifadelerinde bulundu.

Konu ile ilgili H.T. ’Hiçte öyle değil. Operatör fiyatları su fiyatları ile kıyaslanamaz halde. Büyükşehir Belediyemiz ve KASKİ’miz bizler için sağlıklı su ile birlikte fiyatları da uygun tutuyor. Ancak operatör fiyatları cep yakıyor. Bunun suyla ne alakası var. Talihsiz bir açıklama olmuş gerçekten. Biraz ödeme süren geçsin yüzde yüz zam yapıyorlar. CEO’nun dediğine bakarsak Kayseri’de damacana su 190 TL. Fatura geliyor 800 TL. Bunlar nasıl kafalar?’ ifadelerinde bulundu.