Tartışmaların odağı oldu - Özhaseki'den o iddialara yanıt!

Çevre Şehricilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz gün Pınarbaşı seçimleri için Kayseri'ye gelerek vatandaşla buluştu. Bakan Özhaseki'nin kentteki evine gitmek için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne ait uçağı kullandığı öne sürüldü. Bakanlık ise konuya açıklık getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Tartışmaların odağı oldu - Özhaseki'den o iddialara yanıt!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Kayseri'deki evine gelmek için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ait uçağı kullandığını iddia etti. Ancak Bakan Özhaseki dün Pınarbaşı seçimleri kapsamındaki programa katılım sağlamak için kente geldi. Bakanlık iddialara açıklama getirirken Pınarbaşı seçimleri öncesi propaganda olarak değerlendirildi.

Başarır bu sabah yayınladığı görüntüde Bakan Özhaseki'nin Kayseri'ye evine gelmek için devlet uçağını kullandığını kamuda tasarruf sözlerinin yalan olduğunu iddia etti.

Başarır, ''Tasarruf tedbirleri, demişlerdi. '250 araçlık konvoylar olmayacak' demişlerdi. Neyi gördük, Ulaştırma Bakanının ihale verdiği firmanın uçağıyla Almanya’ya gittiğini. Bir skandal da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye ait. Bakan, devletin uçağıyla seyahat ediyor. Aslında bu uçağı Tapu ve Kadastro havadan çekim için kullanması lazım ama Bakan Ankara’dan evine, Kayseri’ye gidiyor. Bu uçağı özel işleri için kullanıyor'' dedi.

Başarır, Bakan Özhaseki’nin, 10 Mayıs ve 29 Mayıs günlerinde söz konusu uçağı Ankara’dan Kayseri’ye evine gitmek için kullandığını, daha öncesinde ise Hatay, Muğla ve Elazığ’a da aynı uçakla gittiğini tespit ettiklerini kaydetti.

Tartışmaların odağı oldu - Özhaseki'den o iddialara yanıt!

'İddia itiraftan ibaret'

Bakanlık ise gündem olan bu iddiaların ardından açıklama yaptı. Açıklamada, imzalanan protokole uygun olarak uçağın görev uçuşu gerçekleştirmediği zamanların dışında bakanlığa hizmet verdiği belirtildi.

Açıklamada, "Aynı zamanda Tapu ve Kadastro uçağı, ulaşım giderlerinden de Bakanlığımıza ve devletimize maliyetten tasarruf sağlamaktadır. Yine Bakanlık heyetimizce toplu olarak kullanılan uçağın maliyet hesabına bakıldığında da ciddi bir tasarruf edildiği görülecektir. Bu anlamda bahsi geçen uçağın, bazı basın ve yayın organlarında söylendiği gibi özel işlerde kullanıldığı ve tasarruf tedbirlerine aykırı olduğu iddiası bir iftiradan ibarettir." ifadelerine yer verildi.