Taş: Bunlar Kayserili Olamaz

Kayseri Gönüllü Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş ve beraberindeki heyet, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, Kayseri'de son günlerde yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulunarak 'Kayseri'ye Müslüman kardeşliğine, insanlık dışı olaylar yaşandı. Keşke yaşanmasaydı, bunlar Kayserili olamaz' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Taş: Bunlar Kayserili Olamaz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Gönüllü Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş ve beraberindeki heyet, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, Kayseri'de son günlerde yaşanan olaylara ilişkin detaylı açıklamalarda bulundu.  Taş, 30 Haziran gecesi başlayan ve devamında Sahabiye Mahallesi'nde yoğunlaşan olayları kınayarak vandallık olarak yorumladı. 

‘Vandallıklarına devam ettiler’

Taş, güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesiyle olayların kontrol altına alındığını ve saldırganların yakalanarak adalete teslim edildiğini vurguladı. Güvenlik güçlerine yapılan taşlı ve sopalı saldırılar sonucunda yaralanan polis memurlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Taş; ‘Kayseri`mizde 30 Haziran gecesi Kayseri'ye Müslüman kardeşliğine, insanlık dışı olaylar yaşandı. Keşke yaşanmasaydı, bunlar Kayserili olamaz. Misafirperverliğe, insan onuruna yakışmayan insanlık dışı olaylar yaşandı. Suriye uyruklu zihinsel özürlü bir gencin Suriye uyruklu-küçük bir kız çocuğuna cinsel istismar da bulunduğu iddiasının sosyal medyada yayılması ile olaylar başladı. Mahalle dışından kamyonetlerle otomobillerle getirilen sopalı provokatörler Suriye uyruklu insanlara ait is yeri ve arabaları yakmaya, talan etmeye tahrip etmeye başladılar. Güvenlik güçlerinin saldırganlara müdahale etmesi üzerine saldırganlar güvenlik güçlerine de taş ve sopalarla karşılık vererek vandallıklarını devam ettirdiler. 30 Haziran akşamı saat 20.00 den sonra başlayan vandallığa varan saldırılar 1 Temmuz saat 03.00 sıralarında güvenlik güçlerinin yoğun çalışmalar sonunda kontrol altına alındı. Ne yazık ki olayların sona erdiği düşünülürken Temmuz gecesi provokatörlerin saldırısı Sahabiye Mahallesinde ortaya çıktı. Güvenlik tedbirlerinin yeterli olmamasını fırsat bilen vandallar bu mahallede yakma, yıkma, tahrip etme eylemlerini devam ettirdiler’ diye konuştu.

Taş: Bunlar Kayserili Olamaz

300 kişinin suç kaydı bulunuyor

Taş, İçişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre olaylara karıştığı tespit edilen 500’e yakın şüphelinin yakalandığını ve bunlardan 300 kadarının önceden suç kaydı bulunan kişiler olduğunu belirtti. Ayrıca, dış mahallelerden getirilen ve sosyal medya üzerinden tahrik eden şüphelilerin de gözaltına alındığını aktardı.

‘Suriye uyruklu insanların iş yeri ve araçlarının zarar gördü’

Taş, vahşi saldırılarda 400'ün üzerinde Suriye uyruklu insanların iş yeri ve araçlarının zarar gördüğünü dile getirerek, mağduriyet yaşayan insanların işlerine gidemediğini ve günlük yaşamlarını sürdürmede zorluklar yaşadıklarını vurguladı. Ayrıca, provokatörlerin taşlı ve sopalı saldırılarında 15 polis memuru ve 20'den fazla kişinin yaralandığını aktardı. 

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak talepleri olduğunu belirten Ahmet Taş, şehirlerindeki son şiddet olaylarını kınayarak şu açıklamalarda bulundu; ‘Bizler, Kayseri halkının yaşadığı bu korkulu anları derinden üzüntüyle karşılıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaralanan güvenlik görevlilerimize acil şifalar diliyoruz.’

‘Suriye uyruklu insanlar için güvenlik tedbiri alınmalı’

Taş, olaylara karışan ve provoke eden tüm şahısların adalete teslim edilmesi çağrısında bulunarak, tahrip edilen iş yerleri ve araçların sahiplerinin zararlarının tespit edilip ödenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, şehirdeki barış ve kardeşlik ortamının yeniden tesis edilmesi için Suriye uyruklu insanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde güvenlik tedbirlerinin artırılmasını talep etti.

Taş, ilgili kurumlar arasında düzenli istişare toplantıları yapılmasının önemine de değinerek, şehirlerindeki toplumsal uyumun güçlendirilmesi gerektiğine inandıklarını belirtti.