Taş: 'Özbeklerin vatan hasreti bitsin'

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş ölen Özbekistan lideri İslam Kerimov ve Özbekistanlılar için bir açıklamada bulundu.

Taş: 'Özbeklerin vatan hasreti bitsin'

Açıklamalarında “27 yıldan fazla süren despot Kerimov döneminde rejimin zulmünden kaçan milyonlarca Özbek vatanlarından ayrılarak yaban diyarlara sığınmak zorunda kaldılar” diyen Başkan Taş, konuşmalarını şöyle sürdürdü: “50 bin kadarı Türkiye’de olmak üzere Asya’dan Amerika’ya kadar dünyanın birçok ülkesine dağılan Özbeklerin sayısı bugün 5 milyona yaklaşmış bulunuyor ve bu insanlar vatanlarından ayrı kalmanın ıstırabı ile yaşıyorlar. 27 yıl boyunca Özbekistan’ı demir yumrukla yöneten İslam Kerimov’un ölümü üzerine ülkelerinden ayrılmak zorunda bırakılan Özbeklerin vatanlarına dönme ümitleri ortaya çıktı. İstanbul’da bulunan Özbekler Derneği başkan yardımcısı Timur Salih, şartlar olgunlaşırsa vatan hasretiyle yanan Özbeklerin ülkelerine dönmek ve Özbekistan’ın geleceğini inşa etmek için mücadele etmek istediklerini bildirdi. Mazlumder Kayseri Şubesi olarak, zulüm ve baskı ile vatanlarından koparılan Özbeklerin güvenli bir şekilde vatanlarına dönerek huzurlu bir toplum ve devlet hayatına kavuşmaları için Türkiye, Rusya, Kazakistan ve ABD yetkilileriyle BM yetkililerinin de dahil olacağı ortak bir çalışma ile vatanlarına dönmelerinin sağlanması için ilgili tarafları acilen toplanarak gerekli tedbirleri alamaya davet ediyoruz.

BENGALDEŞ HÜKÜMETİ KATLİAMLARA DEVAM EDİYOR

Güneydoğu Asya’nın fakir ve mazlum insanlar ülkesi Bengaldeş’in yöneticileri dünyanın gözü önünde Müslüman liderleri katletmeye devam ediyor. Zalim Bengaldeş yöneticileri, Pakistan’dan ayrılık savaşlarının yaşandığı 1971 savaşında suç işlemekle itham ettiği Cemaati İslami liderlerinin birçoğunu daha önce hukuksuz bir şekilde idam etmişti. Şimdi de yaşı 90’ları geçen Cemaati İslami liderlerinden Kasım Ali’yi savaş suçu işlediği suçlamasıyla hukuku ve adaleti hiçe sayarak idam etti. Mazlumder Kayseri Şubesi olarak! Adaletin ve hukukun hiçe sayıldığı Bengaldeş halkının vicdanı ile alay etmek olan bu kararı şiddetle kınıyor, Kasım Ali’ye Allahtan rahmet, Bengaldeş halkına başsağlığı diliyor, bu ülkede idamların sona ermesi için İslam İşbirliği Teşkilatı’nı ve BM’yi tedbir almaya davet ediyoruz. 

GÖREVDEN ALMALAR MAZLUM VE MAĞDUR ÜRETMEMELİ

15 Temmuz 2016 kanlı darbe kalkışmasından sonra ilan edilen OHAL kararları ile kamu görevlileri ve sivil vatandaşlara yönelik açığa alma, görevden alma ve tutuklama süreci devam ediyor. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre darbeye karışan, darbecilere destek veren ya da darbeci FETÖ’nün kurumlarına üye olup bunları desteklemekle suçlanan zanlılar hakkındaki iddialarda, büyük çoğunlun suça iştirak ettikleri tespit edilirken, azımsanmayan bir kesim insanın da FETÖ’ye destek vermediği halde yanlış bilgi ya da yanlış istihbarat raporlarıyla görevlerinden alınmaları ve tutuklanmaları toplum vicdanında derin yaralar açtı. Devletin adalet ve merhametine olan güven de zarar görmeye başladı. Mazlumder Kayseri Şubesi olarak! İçinde bulunulan süreçteki tutuklama, açığa alma, görevine son verme ya da mal varlığına el koyma ile ilgili sorgulama, muhakeme etme ve yargılama süreçlerinde hukuk dışı, kamu vicdanını tatmin etmeyen ve rahatsız edici hak ve hürriyetleri ortadan kaldırıcı uygulamalara asla izin verilmemesini bekliyoruz. Temennimiz suçluyu ortaya çıkaracağım diye yeni mazlum ve mağdurlar üretilmemesi, devlet şefkati ve adaletinin zarar görmemesi, devletine, milletine ve adalete küskünlüğe fırsat verilmemesidir.”