Taş: 'Trump'ın FETÖ elebaşını iade ihtimali var'

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan seçimlerin kazananı Müslümanlar için aşırı söylemlerde bulunan Cumhuriyetçi aday Donald Trump olması ile görüşlerini aldığımız Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş 'Trump ile mağduriyet yaşanacağını düşünmüyorum' dedi.

Taş: 'Trump'ın FETÖ elebaşını iade ihtimali var'

Konu ile ilgili olarak görüşlerini paylaşan Taş, seçim sürecinde adayların söylemlerinin iktidar sorumluluğu alındığında tam olarak gerçekleşmeyeceğini savunarak, “Trump, seçim sürecindeki konuşmalarında Müslümanlar için aşırı söylemlerde bulundu, ülkeye girişlerini yasaklayacağını söyledi ama seçim sürecinde yapılan konuşmalar iktidar sorumluluğu alınınca tam olarak gerçekleşmez. Bu konuda bir mağduriyet yaşanacağını düşünmüyorum. Üstelik Trump’ın rakibi gibi bir durumu da yok gördüğümüz kadarıyla. Clinton Obama’nın bakanı idi ve aynı doğrultuda emperyal güçlere hizmet ediyordu. Silahlandırma faaliyetleri vardı. Trump bu adaya kıyasla daha iyi olacak diye tahmin ediyorum” ifadelerinde bulundu.
 
“TÜRKİYE İLE ABD İLK DEFA BU KADAR TERS DÜŞTÜ”
 
Verdiği bilgilerde, Mazlumder Şube Başkanı Taş, Türkiye ile ABD tarihinde iki ülkenin ilk defa birbirine bu kadar ters düştüğünü ifade ederek, bunun sorumlularının ise Türkiye’ye düşmanca tavırlar sergileyen Obama yönetimi olduğunu kaydetti. Başkan Taş, ABD’nin son zamanlarda ortaya koyduğu girişimlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin bu denli kötü olmasında etken olduğunu bildirdi.
 
“FETÖ LİDERİNİN İADE EDİLMESİ İHTİMALİ VAR”
 
Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu FETÖ lideri Gülen’in Obama yönetimi tarafından bir türlü iade edilmediği görülürken, yeni ABD yönetimine gelen Trump’ın ise FETÖ liderini iade edeceği ihtimali üzerinde duruldu. Konu ile ilgili düşüncelerini paylaşan Mazlumder Şube Başkanı Taş, Obama yönetimi malum FETÖ liderini Türkiye’ye bir türlü iade etmedi. Ama ben Trump’ın FETÖ liderini iade etme ihtimali olduğunu düşünüyorum. Ben Türkiye ile Trump yönetiminin daha iyi ilişkiler içerisinde olacağını düşünüyorum Obama yönetimine kıyasla. İnşallah da öyle olur” dedi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ