Taş ve bitkiler tamamlayıcı tıp

Şifalı bitkiler, şifalı taşlar satan ve aynı zamanda şifa enerjisi uygulayıcısı ve eğitmeni olan Fatma Ünal şifalı bitkilerle birlikte şifalı taşlarında vücuda iyi geldiğini belirterek, ' Şifalı taşlar canlılardır. Faydalı mineraller içerdikleri için şifa özellikleri de vardır. Bizde yaptığımız şifalı bitkilerde, şifa meditasyonların da, enerji uygulamalarında tamamlayıcı olarak yani enerjilerini dengelemek amacıyla taşlardan kişilere veririz. Kişinin enerjisiyle birleşerek kişiye olumlu bir ruh hali veriyor. Örnek olarak kişi stresliyse stresinden gelen negatif enerjiyi nötralize ediyor. Taşları bu şekilde kullanıyoruz' dedi.

Taş ve bitkiler tamamlayıcı tıp

Taşların ne şekilde kullanıldığını anlatan Ünal, “Önceden bu taşlar çok bilinmiyordu. Aslında biliniyordu ama bu kadar çok geniş alanda kullanılmadığı için bilinmiyordu. Şu anda doktorların ve astrologların da teşvikleriyle baya revaçta. Onların etkisiyle ve bizim söylemlerimizle rahatlayınca biraz da faydasını görünce yayılmaya başladı. Artı görsel olarak da çok şık duruyor. Kişinin durumuna göre bitkileri şifalı taşlarla bir arada kullanabiliyoruz. Mesela kişide migren var diyelim. Ona Karabaş otu, Melisa, Lavanta, veriyoruz. Onun yanında Lavanta Yağı veriyoruz. Kişiyi rahatlatacak özel karışımlı yağlar var.  Kişinin mutluluk hormonunu çalıştıracak, sinir uçlarını uyaracak Ametist taşı veriyoruz. Ametist taşını yastığın altına koyuyor kişi, uykusuzluğuna çok iyi geliyor. Ve ağrıyan bir noktasına koyduğu zaman orayı şifalandırma özelliği var. Yine aynı şekilde ay taşı dediğimiz bir taş var oda zayıflamaya metabolizmayı hızlandırmaya yarıyor. Şifalı bazı bitkiler metabolizmayı hızlandıran zayıflamaya yardımcı bitkilerle de onu verebiliyoruz bu şekilde şifalı taşlar şifalı bitkiler hep beraber kişiye destek oluyor. Destek amaçlı veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Şifalı taşların bakımının da önemli olduğunu vurgulayan Ünal, “ Taşlar kişiye enerji verdiği için kişiye özgü oldukları için bunların zaman zaman temizlenmesi ve negatif enerjilerden arınması gerekiyor. Tuzlu suda bekletiyor, güneşte bekletiliyor. Bir nevi şarj olmuş oluyor. Bu şekilde de kişiler kullanırsa da daha bilinçli olurlar“ sözlerine ekledi.

 

EN ÇOK KULLANILAN AMETİST TAŞI

 

Şifalı taşlar olarak bilinen taşları sıralayan, en çok kullanılan taşın ametist taşı olduğunu söyleyen Fatma Ünal, “En çok kullanılan ametist taşı, ay taşı, hematit, sitrin, kristal kuvars, kaplan gözü, kehribar taşı, mercan, yeşim, akik. Taşların çeşitleri çok ama en çok kullanılan bunlar.  Ametist taşı aşk taşıdır. Negatif elektrik yükü taşıdığından bedende ki fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünün yükseltir. Negatif enerjiyi toplayarak pozitif enerjiye dönüştürür. Depresyona faydalıdır. Şifa bakımından en güçlü taştır. Cilt, göz hastalıklarına alerjik, migren ve baş ağrılarına kalp rahatsızlıklarına iyi gelir. Uykusuzluğa iyi gelir. Pembe kuvarsla birlikte kullanıldığında aklı güçlendirir. Ve kalbi korur.” ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER: SEHER GÖZÜKÜÇÜK