Taş 'Zalimler için yaşasın cehennem'

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği tarafından düzenlenen Mursi için gıyabi cenaze namazında Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş açıklamalarda bulunarak 'Zalimler için yaşasın cehennem' dedi.

Taş 'Zalimler için yaşasın cehennem'

Konuya ilişkin olarak yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi; "1400 yıldır İslam toprağı olup 400 yıl Osmanlı idaresinde yaşamış olan Hz. Ömerlerin, Selahaddin EYYÜBİLER’in, Yavuz Sultan SELİMLER’in Allah’ın dinini, adaletini hâkim kılmak için mücadele ettikleri kadim İslam diyarı Mısır’dan 17 Haziran 2019 pazartesi günü gelen acı haber tüm dünya Müslümanlarını yasa boğdu.
 
100 yıla yakın bir zamandır Mısır’dan başlayarak tüm dünyada Müslümanların izzetini ayağa kaldırarak, erdemini, geleceğini emperyalistlere teslim etmiş firavun zihniyetli devlet idarecilerinin sefil yönetimlerine son vermek, Müslümanların hak ve hukukunu koruma amaçlı her türlü çalışmayı yapan İhvan-ı Müslimin’in adayı Mısır halkının da desteğiyle cumhurbaşkanlığına gelen Muhammed MURSİ, mahkeme salonunda zalimlere karşı hakkı ve adaleti savunurken hayatını kaybetmişti.
 
2010 yıllardan sonra Mısır’da serbest seçimlerin önü açılınca diğer gruplar gibi Müslüman kardeşlerde seçimlere girdiler. Adayları Muhammed MURSİ tüm dünyanın gözü önünde yapılan serbest seçimlerde Mısır halkının %52’sinin oyunu alarak Mısır’ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı oldu.
 
Kısa süren cumhurbaşkanlığı döneminde başta Mısır halkı olmak üzere Filistin halkının ve mazlum Müslümanların problemlerine çözüm için çalışmalara başlayan, bu uğurda başta Türkiye ve diğer İslam devletleriyle yakın bir çalışma içine giren, ABD başta olmak üzere Avrupa Birliği, İsrail ve iktidarları uğruna halkları üzerinde despot yönetim örneği gösteren Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi devlet idarecilerinin zulümlerini ve kirli oyunlarını ortadan kaldırma gayreti içine giren Muhammed MURSİ’nin çalışmaları dünya müstekbirlerinin işlerine gelmedi. Kendi aralarında yaptıkları kirli ittifaklar sonucu Muhammed MURSİ, 3 Temmuz 2013 günü kanlı bir darbe ile iktidardan uzaklaştırıldı.
 
O günden bugüne başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden ve toplumundan gelen adalet ve millet iradesinin Mısır’da hâkim kılınması çağrılarına kulak tıkayan Abdülfettah SİSİ liderliğindeki Mısır cunta idaresi bugüne kadar hürriyet ve insan hakları talep eden binlerce Mısırlıyı katlettiği gibi on binlerce Müslüman kardeşler üyesini de hapislerde çürütmeye devam etti.
 
Birçok üyesi adaletin, hakkın, hukukun ayaklar altına alındığı Mısır zindanlarında katledilerek şehit düşen Müslüman kardeşler teşkilatının son şehidi 17 Haziran günü firavun SİSİ yönetimine karşı hakkı ve adaleti savunurken mahkeme salonunda şehit düşen Muhammed MURSİ oldu. MURSİ’nin şehadet haberinden sonra başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok yerinde Müslüman devlet idarecileri ve halkları ona sahip çıktılar, onun için gıyabi cenaze namazları kıldılar, dua ettiler.
 
Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak! Şehit cumhurbaşkanı Muhammed MURSİ için kılınan cenaze namazları ve dualara destek olduğumuz gibi bugünde Kayseri halkımızla birlikte şehit MURSİ için gıyabi cenaze namazı kılıp dua ettik.
 
Biz şahitlik ediyoruz ki, Muhammed MURSİ hak bildiği yolda eğilmeden, bükülmeden, korkmadan yürüyen bir mücahitti. Hak bildiği İslam davasını savunma yolunda şehadete ulaştı. “Allah yolunda ölenlere ölüler demeyiniz, gerçekte onlar diridirler ama siz farkında değilsiniz.”
 
Ey MURSİ şehadetin kutlu olsun, hayatın, mücadelen yeni nesillere ilham olsun. Zalimler için yaşasın cehennem." BÜLTEN