Tatlı Krizlerine Anında Çözüm! – Muhallebili Kadayıf – Pratik Tatlı Tarifleri

Tatlı krizlerine anında çözüm: Muhallebili Kadayıf! İnce tel tel kadayıfın, muhallebiyle buluştuğu bu lezzet, tatlı severleri büyülüyor. Pratikliği ve az malzemesi ile aranan tariflerde ilk sırada. Tatlı haberleri için bizi takip etmeye devam edin. Muhallebili Kadayıf tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Tatlı Krizlerine Anında Çözüm! – Muhallebili Kadayıf – Pratik Tatlı Tarifleri

Tatlı krizlerine anında çözüm için Muhallebili Kadayıf tarifi ile karşınızdayız.Pratikliği ve az malzemesi ile herkes tarafından büyük ilgi gören bu tatlı damaklarda muhteşem bir tat bırakıyor. Bu lezzet patlaması ani tatlı isteklerinin ve özel günlerin kurtarıcısı haline geliyor. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

Kreması için;

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağından biraz az tozşeker
50 gram margarin
1 poset krem şanti
Yarim çay bardağı süt

Kadayıf için;

250 gram hafif kızarmış kadayıf
50 gr margarin (dilerseniz tereyağıda kullanabilirsiniz)
Yarim su bardağı kırılmış ceviz
Yarım su bardağı tozşeker

Hazırlanışı;

İlk olarak kadayıfı margarinle (dilerseniz tereyağı ile) birlikte kizarana kadar ocakta kavuruyoruz. Kavurma işleminin sonunda cevizi ilave edip altını kapatıyoruz. Altını kapattığımız kadayıfa şekeri ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Muhallebisi için; krem şanti hariç tüm malzemeleri ekliyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz. Hazırlanan kremayı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kremanın içine krem şantiyi döküyoruz ve yarım çay bardağı süt ekliyoruz. Mikserle kıvam alana kadar çırpırıyoruz.
Borcamın tabanına kadayıfın yarısını yayıyoruz. Üzerine eşit miktarda muhallebiyi gezdiriyoruz ve üstüne kalan kadayıfı eşit miktarda serpiyoruz. Afiyet olsun..

Tarifte kızarmış kadayıf kullanıldı fakat vaktiniz varsa çiğ kadayıftan da yapabilirsiniz. Tatlı Haberleri için başka bir lezzet turunda görüşmek üzere afiyet olsun…