Tatlı krizlerine son - Ağlayan Pasta - Pratik tatlı tarifleri

Aniden gelen tatlı krizlerine pratik bir tarif: Ağlayan Pasta. Kolay hazırlanışı ve şık sunumuyla herkesin favorisi olacak bu tarifi mutlaka deneyin. Ağlayan pastanın yapımının tüm püf noktaları Kayseri Anadolu'nun Kayseri haberinde...

Tatlı krizlerine son - Ağlayan Pasta - Pratik tatlı tarifleri

Aniden gelen tatlı krizlerine pratik bir tarif: Ağlayan Pasta. Özellikle evde pratik bir şekilde hazırlanabilen ve misafirlerinize şık bir sunumla ikram edebileceğiniz 'Ağlayan Pasta' tarifi, bu dönemde favoriler arasında yer alıyor.

Hem lezzetli hem de hafif olan bu tatlı, yaz aylarının vazgeçilmezi olacak. Kısa sürede, az malzemeyle hazırlanabilmesi ve herkesin beğenisini kazanmasıyla, mutfağınızın yeni gözdesi olacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

Keki için;

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya ve kabartma tozu
1 su bardağı un
keki ıslatmak için: 1,5 su bardağı süt

Üzeri için;

2 paket krem şanti
2 çay bardağı süt
1 paket hazır çikolata sos
2 buçuk su bardağı süt

Hazırlanışı

Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Ardından  süt, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu karıştırma kabının içerisinde mikserle tekrardan çırpalım. Dikdörtgen borcamın tabanını ve kenarlarını bir fırça yardımıyla güzelce yağlayalım. Daha sonra kek hamurunu borcamın her yerine eşit bir şekilde yayılmasına dikkat ederek boşaltalım. Kekimizi 160 derece ısıttığımız fırında, fansız ayarda 30 dakika boyunca pişirelim. Keki fırından alalım ve sıcağıyla üzerine oda sıcaklığındaki sütü her yerine gelecek şekilde gezdirelim ve soğuması için bırakalım. 

Ağlayan pastanın çikolatalı sosu için 1 paket hazır çikolata sosu ve 2,5 su bardağı sütü tencereye alalım. Tel çırpıcıyla karıştırarak koyulaşıncaya kadar sosumuzu pişirelim. Çikolata sosu kaynayıp koyulaştıktan sonra ocağı kapatalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim. Pastanın krem şantisi için uygun bir karıştırma kabında  krem şanti ve soğuk sütü katılaşıncaya kadar çırpalım. Kek iyice soğuduktan sonra hazırladığımız krem şantiyi kekin üzerine yayalım (Krem şanti sürmeden önce kekin güzelce soğuduğundan mutlaka emin olalım, yoksa krem şanti eriyerek dağılabilir). Krem şantiyi güzelce sürdükten sonra tamamen soğuyan çikolata sosunu krem şantinin üzerine boşaltalım. Pastamız hazır olduktan sonra en az 2 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun!

Tatlı krizlerine son - Ağlayan Pasta - Pratik tatlı tarifleri