Tatlı Krizlerine Son: Ev Yapımı Kakaolu Puding- Pratik Tatlı Tarifi
Kakaolu puding, evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tatlıdır. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...
Evde yapılan tatlılar arasında popüler olan kakaolu puding, pratik ve lezzetli bir seçenek sunuyor. İşte kakaolu puding tarifi için gereken malzemeler ve yapım aşamaları:
Malzemeler:
5 su bardağı süt
3/4 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı (ya da 1/2 su bardağı süt kreması)
Üzeri İçin:
1 tatlı kaşığı kakao
4-5 adet çilek
Yapılışı:
Orta boy bir tencereye tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyin.
Malzemeleri güzelce çırptıktan sonra tencereyi ocağın üzerine alın. Tel çırpıcı veya tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
Üzerinde göz göz kabarcıklar oluşmaya ve kıvamı yoğunlaşmaya başladığında tencereyi ocaktan alın.
Ocaktan aldıktan sonra tencerenin sıcağıyla birlikte içerisine tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Karışımı ya blender ya da el çırpıcısıyla karıştırın.
Hazırlanan pudingi kaplara bölüştürüp ılımaya bırakın.
Pudingi ılıdıktan sonra buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.
Servis yapmadan önce üzerine kakao serpin ve çileklerle süsleyin.
Afiyet olsun!
Pişirme Önerisi:
Pudingi sürekli yüksek ateşte tutmaktan kaçının, aksi takdirde dibi tutabilir. Orta ateşte pişirerek kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
Başka bir tatlı ve kurabiye tarifinde görüşmek üzere afiyet olsun!