Tavuk eti pişirilmeden önce yıkanır mı?

Temizlik hastası olan insanlar her şeyi yıkadığı gibi yiyecekleri de yıkamadan tüketmiyor. Bazı vatandaşlar hazır aldıkları ürünlerin ambalajlarını yıkayarak muhafaza ediyor. Peki tavuk eti pişirilmeden önce yıkanır mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Tavuk eti pişirilmeden önce yıkanır mı?

Sofraların vazgeçilmez lezzeti tavuk hem protein açısından hem de lezzet açısından her öğünde yer alıyor. Ancak bazı vatandaşlar ve temizlik hastalığı bulunan bireyler kırmızı et veya tavuk etini yıkamadan pişirme işlemine geçmiyor. Uzmanlar tavuk etinin yıkanmasını risk olarak görüyor. Merak edilenler haberimizde…

Fırınlama, haşlama ve bazen de salata olarak tüketilen tavuk genellikle pişirilmeden önce akan suda foşur foşur yıkanıyor. Ancak uzmanlar bu durumun ciddi sonuçlara yol açabileceğini ifade ediyor.

Yıkamayın, pişirirken dikkatli olun!

Sofralarda ana yemekleri süsleyen tavuk, en çok haşlama ve fırınlama yöntemiyle tüketiliyor. Kimi zaman da yeşillikle birlikte salata şeklinde tüketilen tavuk, protein zenginliğiyle öne çıkıyor. Tüketiciler sürekli hazırlıklardan önce tavuk etini bir güzel yıkıyor. Ancak uzman görüşleri bu işlemi risk olarak değerlendiriyor.

Uzmanlar, tavuğu yıkarken üzerindeki kampilobakter bakterisinin yıkama esnasında etrafa sıçrayarak diğer yiyeceklere de bu bakteri bulaşıyor. Bu da gıda zehirlenmesine yol açıyor. Şiddetli karın ağrısı, ishal ve ateş gibi şikayetlere neden oluyor.

Ne yapılabilir?

Tavuk etini yıkamak yerine doğru pişirme yöntemlerine dikkat çeken uzmanlar , tavuğun iç sıcaklığının en az 75 derece olması, bakterilerin tamamının yok olacağını belirtiyor. Ayrıca, tavuğu çiğ veya az pişmiş olarak tüketmemek de önem taşıyor.