Taze balık nasıl seçilir?

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte sofralarımıza balık menüleri eklenmeye başladı. Balık seçimi yapmakta zorlanan vatandaş ise taze balığı nasıl ayırt edeceğini merak ediyor. Taze balık seçiminin püf noktaları Kayseri Anadolu Haberde...

Taze balık nasıl seçilir?

Balık hem pratik bir tarif hemde vitamin değeri yüksek bir besin olmasından kaynaklı çok tercih edilen bir yiyecek.

Özellikle çocuklarda hamilelerde en az haftada 1 kez tüketilmesi önerilen balık sezonun açılmasıyla birlikte yemek menülerinde yerini aldı. 

Pek çoğumuz balık seçiminde nelere dikkat etmesi gerektiğini bilmiyor. Balık almaya giden vatandaş taze olduğunu nasıl anlarım diye internetten arama yapıyor. 

Peki balık seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

1- Gözler

Balığı seçerken ilk bakacağımız yer gözleri olabilir gözleri dışa dönük ve canlı olması gererkir. 

2- Derisi

Taze balığın derisi parlak olur. Bayatlamaya başladıkça matlaşır.

3- Çukur

Taze balığı anlamanın bir diğer yolu ise balığın etine parmağınız ile bastırmaktır. Oluşan çukur hemen düzeliyorsa balığınız taze ama çukur düzelmiyorsa balığınız bayattır. 

4- Koku 

Taze balığın yoğun bir kokusu olmaz. Eğer balığınız yoğun bir koku oluşturuyorsa bayatlamaya başlamıştır.