Tehlike çanları çalıyor!

Uzmanı açıkladı. Kayserililer için tehlike çanları çalıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Tehlike çanları çalıyor!

Nisan ayına girilmesi ile birlikte Kayseri’de tehlike çanları çalmaya başladı. Kayserililer buna dikkat edin. 

Kayseri’de vatandaşların çokça tükettiği ve sevdiği bir meyve olan Erik, nisan ayına girilmesiyle beraber market raflarında yerini aldı. Ancak erik tüketen vatandaşlara uzmanlar tarafından bir uyarı yapıldı.

Tehlike çanları çalıyor!

Kayseri’de ağaçtan erik toplayan veya marketlerden erik satın alan vatandaşlara bir uyarı yapıldı. Bu uyarıya uyulmadığı takdirde vatandaşlar için tehlike çanları çalabilir. Erik dalından koparıldığı andan itibaren üzerinde bakteriler ve kurtçuklar barındırıyor. Aynı zamanda tarım ilaçlarına maruz kalan erikler vatandaşlar için tehlike oluşturuyor.

Uzmanların uyarılarına göre vatandaşlar eriği tüketmeden önce mutlaka meyveyi yıkamalı veya tuz ile tüketmeli. Tuz ile tüketilmeyen veya yıkanmayan erik vatandaşların midesinde kurtçuklar oluşturuyor ve bakteri üremesini sağlıyor. 

Bağırsak Kurtları Neden Tehlikeli?

Kıl ya da bağırsak kurtları özellikle çocuklarda gelişim geriliğine sebep oluyor. Çok sayıda olan parazitlerde bağırsak tıkanıklığı görülürken bağırsak parazitleri ishale neden olduğunda, büyük tehlike sağlıyor. Bunun yanında kıl kurdu kadınlarda cinsel organda enfeksiyon oluşmasına da sebep oluyor.