Tehlike sınırda - Ekmek 10 TL mi oluyor?

Türkiye'de il il ekmek zammı haberleri gelirken, tartışmaların ardı arkası da kesilmiyor. Son olarak birçok ilde 10 TL'ye çıkan ekmek fiyatları 'Kayseri'de de zam olacak mı, ekmek 10 TL mi olacak' sorularını da beraberinde getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Tehlike sınırda - Ekmek 10 TL mi oluyor?

Vatandaş yeni yıla girilmesiyle ilk zamlı maaşını alamadan başlayan zam yağmuru ile büyük şok yaşamıştı. Son olarak birçok ilde 10 TL’ye çıkan ekmek fiyatları Kayserilileri de korkuttu. Geçtiğimiz yıl da yaşanan ‘Ekmek 10 TL olsun’ tartışmaları yeniden alevlenirken ‘Kayseri’de de zam olacak mı, ekmek 10 TL mi olacak’ sorularını da beraberinde getirdi.

Tehlike sınırda - Ekmek 10 TL mi oluyor?

Yeni yıla girilmesiyle pek çok sektörde zamlı fiyatlar uygulanırken ekmek de yeni zamlardan nasibini aldı. Ekmek fiyatlarına gelen zam yağmuru tüm hızı ile devam ediyor.

Ekmek birçok ilde 10 TL!

Ekmek fiyatlarına gelen zam ile Çanakkale, Rize, Milas, Ankara ve İstanbul gibi illerde yeni fiyatlar 10 TL’ye yükseldi. 

Eskişehir’deki fırın işletmecilerinin aylardan beri beklediği fiyat artışı hayal kırıklığı yarattı. Yeni yıl ile birlikte başlayan zam fırtınasından ekmek fiyatı esnafın beklediği rakamı görmedi. Ocak ayı itibarıyla 200 gram ekmek için 10 TL istediklerini Sanayi Bakanlığına bildiren
Eskişehir’deki fırıncıların bu talebi kabul görmedi. Bakanlık, Eskişehir’de satılan 200 gram ekmeğe istenilen fiyatı yüksek bulunca fırıncılar da bir araya gelerek yeni fiyatı belirledi. Eskişehir'de de ekmeğin fiyatı 10 TL olacakken 8 TL'de karar kılındı.

Artan maliyetler zorunlu zammı getiriyor!

Fırıncı esnafları da vatandaşlar da cebine giren paranın erimesinden şikâyetçi. Vatandaşlar ekmeğin zaten pahalı olmasından yakınırken fırıncı esnafları da girdi maliyetlerindeki artış sebebiyle son dönemde çok zor günler yaşadıklarını söylüyor.

Kayseri’de ekmek kaç TL?

Kayseri’de son olarak 30 Ağustos tarihinde uygulanan zamlarla ekmeğin fiyatı 6,5 TL olmuştu. Zamlar peş peşe gelince ‘Kayseri’de ekmek 10 lira olacak’ iddiaları da yeniden alevlendi. Sektör temsilcileri ekmeği fiyatının 10 lira olması söz konusu olmadığını dile getirirken un desteğinin kesilmesi, asgari ücret zammı ve işletme giderlerindeki artış ekmek fiyatının artması için zaruriyet oluşturduğunu kaydediyor.