Tekin, söyleyecek sözümüz var

İyi Parti İl Başkanı Hüseyin Tekin, ilçe başkanları ile birlikte Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ne yaptığı ziyarette, Kayseri için yapacakları çalışmaları anlatarak, 'Kayseri için yapılması gerekenleri söyleyeceğiz' ifadelerinde bulundu.

Tekin, söyleyecek sözümüz var

“BAŞKANLIK SEÇİMİNDE İTTİFAK YOK”
 
Açıklamalarında gündeme yönelik görüşlerini paylaşan Tekin, İyi Parti’nin 2019 yılındaki başkanlık seçiminde ittifak düşünmediğini ifade etti. Tekin; “İyi Parti olarak Kayseri’de teşkilatlandık. 14 ilçede teşkilatlarımızı tamamladık. Türkiye siyasetinde yeni soluk, yeni bir ses olarak ortaya çıktık. Sayın Genel Başkanımızın önderliğinde Türkiye’de demokratik hukuk sisteminin, yerleşmesi gibi prensiple yola çıktık” dedi.
 
Tekin; bir gazetecinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, başkanlık seçiminde aday çıkarmayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamasına ilişkin sorusuna cevap olarak; “Ona diyecek bir şey yok. Bir parti diğer bir partiyi destekleyecekleri yönünde açıklama yapmış. Aslında her partinin hedefi iktidar olmak, kendisi için oy istemektir. Orada bir farklı yol seçilmiş” ifadelerinde bulundu.
 
“YAPILMASI GEREKENLERİ SÖYLEYECEĞİZ”
 
Sürdürdüğü açıklamalarında Tekin, şehrin gelişmesini değerlendiren bir ekipleri bulunduğunu ve çalışmalar yaptığını dile getirdi. Tekin, şehirle ilgili yapılması gerekenleri ve yapılanlar hakkında neler söylenmesi gerektiğini dile getireceklerini ifade ederek şunları belirtti; “İYİ Parti kendisine muhalefeti hedeflemiş bir parti değil. Onun için Kayseri’de hem bütün Belediye Başkanlıklarını almayı hem de şehre nasıl hizmet edildiğini göstermek istiyoruz. Şehirle ilgili 10’un üzerine komisyon kurduk. İçi boş söylemleri asla kullanmayacağız. 10-15 yıllık çalışmaları inceleyen Kayseri için şehrimizin gelişmesini değerlendiren bir ekibimiz var çalışıyor. Ne kadar borç alınmış, ne kadar devlet yatırımı var, ne kadar yatırım yapılmış bunlara bakıyor. Biz mesela Kayseri’ye çok büyük katkısı olacağını düşündüğümüz hızlı tren konusunda bunun transit bir yol olması gerektiğini geçmişte öngördük. Öyle olmadı, bir tali tren şeklinde geldi ama en azından bunun bari süratle yapılabilmesi için takipçisi olacağız. Yani biz İyi Parti olarak, demeyeceğiz ki ya ‘onlar yapsın, biz de yapılanlar hakkında bir şey söyleyelim’. Asla öyle bir şey demeyeceğiz. Bizim hedefimiz kesinlikle yapılması gerekenleri söylemek. Ne yapılması gerekenleri söyleyeceğiz. Kamuoyunun önüne de öyle insanlarla çıkacağız ki onlar milletimize güven verecek. Diyecekler ki bu ekip, iyi bir ekip. Bu ekip iyilerin partisinin ekibi, bu işi yapar diyecek. Kesinlikle bu hissiyatta olacağız.”
 
“İYİ PARTİ’NİN OY ORAN ANKET SONUCU YÜZDE 20”
 
Yapılan ziyarette bir gazetecinin anket ve FETÖ’ye yönelik sorularına cevaben ise Tekin; “Biz Kayseri için bir anket yaptırmadık. Ama daha dün ben Ankara’daydım. Genel merkezimizin Türkiye çapında yaptırdığı bir anket var. Bu ankette yüzde 80 bilinirlik oranı var. yüzde 20’si de bilmiyoruz diye cevap veriyor. Bu yüzde 20’sinin bilmiyoruz diye cevap verildiği halde İyi Parti’nin oy oranı 20.5. Yüzde 20 milletimiz daha diyor ki ‘biz İyi Parti’ye oy verebiliriz’. Yani ne oluyor, potansiyelimiz yüzde 40 gibi. Bu yüzde 40 yalnız yüzde 80’in 40’ı. Biz kısa zamanda işte genel başkanımız il il dolaşıyor, yarın biz çok kısa zamanda kongrelere gideceğiz. Vatandaşlarımızla da çok sık istişare içinde olacağız, onlara da kendimiz anlatacağız. Biz burada yine birinci parti olmak istiyoruz. Gelelim partimizin FETÖ ile ilişkilendirildiği iddiaları konusuna, değerli arkadaşlar, bu artık bir muhalifi karalama işine döndü. Birine bir şey diyeceksen, bir nitelemede bulunacak olursanız o FETÖ’cüdür diyorsunuz, bir damgayı yapıştırıyorsunuz. Bunun FETÖ’cüleri de gizleme mahiyetinde bir amacı oluyor. Yani olmayana da siz oldu derseniz, bir müddet sonra ortada bunun bir cıvıması, çürütmesi gibi bir şey ortaya çıkıyor. Eğer bir FETÖ’cü aranacaksa geçmişe baktığınızda 2002’den bu tarafa kim hangi mesafeler almış, düne kadar devlet içerisinde ne durumdalarmış, ondan sonraki aldıkları ne olmuş, kim onlara ‘ağlayarak gelin, artık bu hasret bitsin’ demiş. FETÖ’cü arayacağımız kaynak orasıdır. Onun dışında bir kaynaktan FETÖ’cü aramaya kalkarsanız FETÖ’cüleri de koruma altına almış olursunuz. Demek ki bu iş sulanmış artık, cılkı çıkmış şeklindeki bir endişeye de mahal verirsiniz. İyi Parti içerisinde asla FETÖ’cü yoktur. Asla FETÖ’cü barınmaz. İyi Parti, merkezin tam ortasındadır. Elini sağa-sola açmıştır. Burada da memleket sever, vatansever herkesi kucaklamıştır. Buyurun beraber politika yapalım demiştir. İyi Parti’nin hedefi, vatanseverliktir. İyi Parti’nin hedefi hakimiyet kayıtsız şartız milletin esasıdır. İyi Parti’nin hedefi demokratik parlamenter sistemdir. Bunun dışındaki oluşumlar, terör örgütleri bizim kesinlikle dışımızdadır. 1 numaralı da mücadele alanımız içerisindedir” şekilden konuştu. 
 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebeti ile gerçekleşen ziyarette Cemiyet Başkanı Kösedağ ile gazetecilerin gününü kutlayan Tekin’e KGC başkanı Kösedağ teşekkür ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ