Tekir Yaylası çadır kente döndü

Kayseri'nin Erciyes Dağı eteklerinde bulunan Tekir Yaylası, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine ulaşması ile birlikte yaylacılar ve tatilcilerin akınına uğradı.

Tekir Yaylası çadır kente döndü

Erciyes Dağı'nın eteklerinde yer alan meşhur Tekir Yaylası, tatil sezonu ve yaz mevsimi nedeniyle tatilciler ve yaylacıların en uğrak mekanı haline geldi. Şehir merkezindeki aşırı sıcaklığından bunalan bir çok vatandaş Tekir Yaylası'nda kurdukları çadırlarda kalıyor.
 
Tekir Yaylası'nda kurduğu çadırda 3 gündür ailesiyle birlikte kaldığını söyleyen Ahmet Kargın, “Şehir merkezi çok sıcak oluyor. Ailem ile birlikte Tekir Yaylası'nda çadır kurduk ve 3 gündür burada konaklıyoruz. Çok serin oluyor. Çocuklar temiz hava alma imkanı buluyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşarak yayla havası almak insanı dinç kılıyor” diye konuştu.
 
Tekir Yaylası'nda şimdilik 150'ye yakın çadır kurulmasına rağmen ilerleyen günlerde bu sayının artması tahmin ediliyor. 
 
ERCİYES MANZARALI OKEY KEYFİ 
 
Sıcak havada Tekir Yaylası'nı tercih eden vatandaşlar, zamanlarını okey oynayarak geçiriyor. Kayseri'nin sembolü Erciyes Kayak Merkezi yapılan 350 milyon Euro'luk yatırımla kış turizminin en önemli noktalarından birisi haline geldi. Erciyes'in yaz aylarında da yayla turizmi için kullanılması için geçtiğimiz yıllarda Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait Erciyes A.Ş. tarafından vatandaşların faydalanması için altyapısı hazırlanarak Tekir Yaylası'na çadır kent kurulmuştu.   (ÖZEL HABER: Malik ÖZCAN)