Tekstil Devi El Değiştirdi!

Doqu Home yeni sahipleriyle yoluna devam ediyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Tekstil Devi El Değiştirdi!

Kayseri’de 1957 yılında Boydak Holding çatısı altında kurulan ve daha sonra TMSF kontrolüne geçen tanınmış tekstil markası Doqu Home, yeni bir döneme adım attı. Ege bölgesinden 100 iş insanının bir araya gelerek kurduğu Anadolu Güçbirliği Holding, markayı 455 milyon TL bedelle devraldı.

Tekstil Devi El Değiştirdi!

Doqu Home, Boydak Holding’in 30 milyon TL’lik yatırımıyla ev tekstili sektörüne adım atmıştı. 15 Temmuz sonrası ise TMSF yönetimine geçerek, Boydak Holding’in adı Erciyes Anadolu Holding olarak değiştiğinde bile markanın sahibi olmaya devam ettiler. Ancak, şimdi ünlü tekstil markası, Anadolu Güçbirliği Holding Anonim Şirketi’nin bünyesine katılarak yeni bir dönemin kapılarını araladı.

Satış Süreci ve Yeni Yatırımcılar

Ev tekstili alanında geniş bir ürün yelpazesi sunan Doqu Home, yatak odası, banyo, bebek tekstili ve çeşitli aksesuarların üretim ve satışını gerçekleştiriyordu. 8 Mart’ta TMSF tarafından satışa çıkarılan marka, ihale sürecinin ardından TMSF Fon Kurulu ve Rekabet Kurumu’ndan alınan onaylarla birlikte Anadolu Güçbirliği Holding tarafından satın alındı. 

Bu satın alma ile Doqu Home, yeni yatırımcıları ile büyümeyi sürdürme hedefiyle yola devam ediyor.