Tekstil devi iflasın eşiğinde!

Türkiye'nin pek çok ilinde ve alışveriş merkezlerinde şubesi bulunan ünlü tekstil giyim markası konkardato talebiyle mahkemeye başvurduğu belirtildi. Detaylar Kayseri Anadollu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Tekstil devi iflasın eşiğinde!

Türkiye'nin çeşitli illerinde mağazası bulunan ünlü giyim markası Bad Bear'ın konkardato talebiyle mahkemeye başvurduğu kaydedildi. Mahkeme, 11 yıl önce kurulan firmaya 3 aylık geçici mühlet kararı verdiği ifade edildi.

Sözcü’de yer alan habere göre, Bad Bear’ın konkordato sürecinde ekonomik sıkıntıdan çıkamaması durumunda iflas işlemlerine başlanacağı tahmin ediliyor.

Ülke genelinde tekstil sektöründen ayakkabı sektörüne pek çok firma iflas furyasına adını yazdırıyor. Politikalar nedeniyle mali sıkıntı çeken şirketler art arda konkordato talebinde bulunuyor.

Sokak giyim tarzında öne çıkan markalardan Bad Bear iflas öncesi son düzlük olan konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu. Şirketin talebinin değerlendirilmesi sonucunda İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

Finansal tablolar gözlemlenecek!

Bu süreçte firmanın finansal tabloları gözlemlenecek. Bu kapsamda Bağımsız Denetçi Ali İnce, Prof. Dr. Mali Müşavir Özgür Çatıkkaş ve hukukçu Prof. Dr. İsmail Kayar'dan oluşan üç kişilik bir komiser heyeti oluşturulurdu. Söz konusu geçici mühlet sonunda şirket hakkında hazırlanan rapor, iflas sürecinin başlayıp başlamayacağı noktasında belirleyici olacak. 

Tekstil devi iflasın eşiğinde!

Bad Bear faaliyetlerine devam edecek!

Türkiye'nin dört bir yanında mağaza şubeleri açan Bad Bear, 2013 yılında kuruldu ve hızla büyüdü. Geçici mühlet kararı süresinde faaliyetlerine eksiksiz şekilde devam edeceği ifade edildi.

Öte yandan, şirketin iflas tehlikesi altında olmadığı da iddia edildi. 400'ün üzerinde mağazası bulunan firma geçtiğimiz yıllarda yurt dışına açılma kararı almış ve ilk İspanya’da hizmet vermeye başlamıştı.

Şirketin kuruluş sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Bad Bear CEO'su Seyhan Selçuk, şunları söylemişti: 10 yıl önce 18 bin TL sermaye ile başladık. O zamanlar işimden ayrılmıştım ve eşime kendi markamı kurma kararı aldığımı söyledim. Evimizin küçük bir odasını boşaltarak kemer üretimine başladık. Daha sonra diğer ürünleri ekledik ve ofis kiralamak zorunda kaldık. Bugün küçük bir odadan 120 kişilik bir ekibe ulaştık