Telafer ağlıyor

Gazeteciler Cemiyeti'nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Milletvekili Seyfi Şahin ve Irak'ın Telafer bölgesinden Kayseri'ye sığınan Türkmen Şuayip Halil Zalo basın açıklamasında bulundu.

Telafer ağlıyor

TÜRK NÜFUSU BİTİRİLİYOR

İlk sözü eski milletvekili ve doktor olan Şahin aldı. Şahin açıklamalarında dünyadaki hıristiyan olan ve güçlü vaziyette bulunan bir çok devletin Türk düşmanı olduğunu ve girişimlerinde hep Türk milletinin yeryüzünden kaldırılmasını amaçladıklarını ifade ederek, Irak'tan Kayseri'ye göç ettirilen Türkmenlerden Şuayip Halil Zalo'nun da onlardan birtanesi olduğunu belirtti. Şahin, Kekük, Halep ve bu durumda olan diğer kentlere değinerek; "Türk nüfusu bitiriliyor" dedi.

TELAFER'İ 4 BİN AİLE TERK ETTİ

Yapılan açıklamada ilk sözü alan Şahin sözü Irak'ın Telafer bölgesinden Kayseri'ye göç eden Zalo'ya bıraktı. Telaferli Türkmen Zalo, birçoğu Türkçe olan kelimelerle yaptığı konuşmasında Telafer'de yaşayan Sünni ile Türkmenlerin çok zor durumda olduğunu bildirdi ve Amerika'nın IŞİD'i imha etmek için attığı bombaların şehrin elektrik ve su tesisatlarını tahrip ettiğini ve Telafer'in elektriksiz, susuz kaldığını söyledi. Konuşmalarında Amerika'dan yardım istemediklerini ve onların yaptığı yardımların göstermelik olduğunu da kaydeden Zalo, Telafer'den 4 bin ailenin göç ettiğini iletti. Zalo konuyla ilgili; "Atılan bombaların sadece 1’i IŞİD’e 9’u ise Türkmenler'e ya da orada yaşayan sivillere  atıldı. IŞİD terör örgütü bir yığıntıdır. Amerika'dan, Suriye'den diğer bazı devletlerden insanlar var orda. IŞİD, Amerika’nın Ortadaoğu’daki politikalarının uygulayıcısıdır" iddialarda bulundu. Zalo ayrıca kendilerine Türkiye'den yardımların ulaşmadığını da sözlerine ekleyerek, Türk yetkililerin her zaman kendilerine nasıl yardım edebileceklerini sorduklarını aktardı.  

TELAFER'DE Şİİ'LER ÖNEMLİ GÖREVLERE GETİRİLİYOR

13 kişilik bir aile ile Telafer'den kaçarak Türkiye'ye sığınan Zalo, Telafer'in yüzde 30'unun Şii, yüzde 70'inin ise Sünni olduğunu ancak Irak Başbakanı Maliki'nin Şii yanlısı politikalarından dolayı Telafer'de Sünnilerin ezildiklerini, çalıştırılmadıklarını, çalıştırılanlara da ücretlerinin ödenmediğini bildirdi. Zalo; "Telafer'de polis komiserliğine Şii birisi getirildi. O da polisleri hep Şiilerden işe aldı. Şimdi polislerin bir çoğu Şii. 386 polis Şii, 57'si ise Sünni. Bizler kendi yurdumuzda rahat değiliz. Zulüm ve zor şartlar var. O yüzden göç ettik"

HABER: KAAN AKBAŞ