Telefonlarınızı Şarj Edin! – Büyük Gün Yarın

NASA son 6 yılın en güçlü Güneş patlamasının yaşandığını açıkladı. Büyük patlamanın etkileri 17 Aralık 2023 (yarın) itibariyle dünya üzerinde etkilerini gösterecek. Elektronik aletlerin zarar görebileceği düşünülüyor. Patlama, Elektrik sistemini ve elektronik cihazları da etkileyebilir. Telefonlarınızı şarj edin. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Telefonlarınızı Şarj Edin! – Büyük Gün Yarın

NASA son 6 yılın en güçlü Güneş patlamasının yaşandığını açıkladı. Büyük patlamanın etkileri 17 Aralık 2023 (yarın) itibariyle dünya üzerinde etkilerini gösterecek. Elektronik aletlerin zarar görebileceği düşünülüyor. Patlama, Elektrik sistemini ve elektronik cihazları bozabilir.

Güneş patlaması veya diğer adıyla Güneş püskürtüsü, atmosferde gerçekleşen şiddetli patlamalara verilen isimdir. Yaşanan büyük patlamanın dünya üzerinde büyük çapta manyetik bir dalga oluşturabileceği öngörülüyor.

Dünya üzerindeki etkilerinden biri de elektrik sistemi ve elektronik cihazlara olması bekleniyor. Aynı zamanda internetin sekteye uğrayacağı düşünülüyor. Elektrik sisteminde bozulmalar yaşanması elektriğin bir süre gitmesine sebep olacağından şimdiden cihazların şarj edilmesi gerektiği öneriliyor.

Patlama dünyaya dönük gerçekleşmemesi, yaşanabilecek daha büyük etkileri engellese bile kendini belli edecek olan etkilerini yarından itibaren gösterecek.

Telefonlarınızı Sarj Edin! – Büyük Gün Yarın

Patlama sonucu devasa bir jeomanyetik enerjinin açığa çıktığını açıklayan NASA, Güneş yüzeyinde yaşanan olayın bir uzay aracı tarafından videoya kaydedildiğini bildirdi.

Nasa'nın yaptığı açıklama ardından vatandaş mum stoğu yapmaya başladı.