Tercih Yapacak Öğrenciler Dikkat – En Hızlı İş Bulan Bölümler Açıklandı!

Üniversiteye giriş yapmak isteyen öğrenciler için tercih dönemi başladı. Ömür boyu yapacakları meslekleri belirlemek için tercihte bulunacak öğrenciler, aynı zamanda hızlı iş bulan bölümleri de tercih etmek istiyor. Peki, açıklanan verilere göre Türkiye'de en hızlı iş bulan bölümler hangisi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Tercih Yapacak Öğrenciler Dikkat – En Hızlı İş Bulan Bölümler Açıklandı!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci başladı. Adaylar tercihlerini yaparken birçok kriteri göz önünde bulunduruyor. Üniversite mezunlarının her geçen yıl arttığı ve işsizliğin de aynı oranda yükseldiği bu dönemde, adaylar en hızlı iş bulan bölümleri araştırıyor.

YKS tercih süreci 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle bireysel olarak tercihlerini yapacaklar. Tercih süreci 2 Ağustos saat 23.59’da sona erecek.

Üniversitelerden mezun olan öğrenci sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Mezun olan öğrencilerin birçoğu, istediği ya da bölümüyle alakalı alanlarda çalışma imkanı bulamıyor. Bu durum da tercih yapacak adayları ‘En hızlı iş bulan bölümler’ araştırmasına itiyor.

TÜİK’in açıkladığı en hızlı iş bulan önlisans bölümlerinde ilk sırada polislik, ardından optisyenlik, aşçılık, sivil havacılık kabin hizmetleri, eczane hizmetleri, diş protez teknolojisi, hukuk büro yönetimi ve sekreterliği, makine kesim ve konstrüksiyonu, kaynak teknolojisi, saç bakımı ve güzellik hizmetleri ile tapu kadastro bölümleri geliyor.

4 yıllık fakültelerden yana tercihini kullanan ve en hızlı iş bulan bölümleri tercih etmek isteyenler için liste şöyle:

Pilotaj, Matematik mühendisliği, uçak mühendisliği, işletme mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, kontrol ve otomasyon mühendisliği, endüstri mühendisliği, kimya-biyoloji mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği ve tekstil mühendisliği olarak açıklandı.