Tercih Yapacaklar Dikkat – Bu bölümleri Tercih Edenlere MEB 2 Bin TL Burs Verecek!

Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Milli Eğitim Bakanlığı, belirli bölümleri tercih edecek öğrencilere 2 bin TL burs vereceğini açıkladı. Peki, hangi bölümlere burs verilecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Tercih Yapacaklar Dikkat – Bu bölümleri Tercih Edenlere MEB 2 Bin TL Burs Verecek!

Milli Eğitim Bakanlığı üniversite tercih sürecinde, öğretmenlik bölümlerini tercih eden öğrencilere 2 bin TL burs vereceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlik bölümünü seçen öğrencilere verilecek 2 bin TL burs desteği 12 ay geçerli ve karşılıksız olarak verilecek. 18 bölümü tercih eden öğrencilere burs vereceğini açıklayan MEB, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 5 bin öğrenciye burs verecek. 

Tercih Yapacaklar Dikkat – Bu bölümleri Tercih Edenlere MEB 2 Bin TL Burs Verecek!

Başvuru koşulları;

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
2001 ve sonraki yıllarda doğmuş olmak
YKS’de ilk kez tercih yapmak
Tercih bildirim formunda öğretmen yetiştiren fakültelerin Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen programlarını ilk beş tercihi arasında seçmiş ve bu programa ilk beş tercihinde yerleşerek kesin kaydını yaptırmış olmak,
Resmi Anadolu öğretmen liselerinden mezun olup, ilk beş tercihinde bu programlara yerleşip kontenjana giremeyenler de kontenjana bağlı kalmaksızın bursluluk hakkından yararlanabilecek. 

İşte 2 bin TL burs verilecek bölümler…

Okul öncesi öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, Sınıf öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Özel Eğitim öğretmenliği, Sosyal Bilgiler öğretmenliği, Türkçe öğretmenliği, Matematik öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği, Almanca öğretmenliği, Tarih öğretmenliği, Kimya öğretmenliği, Coğrafya öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri öğretmenliği, Fizik öğretmenliği, Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği, Arapça öğretmenliği ve Felsefe grubu öğretmenliği olarak açıklandı.