TGRT'de şok iddia! Kayserispor'a puan silme cezası...

TGRT Haber'de yayınlanan Stüdyo Futbol programında Gazeteci Tahir Kum, Kayserispor'un üç puan silinme ihtimalinin bulunduğunu iddia etti. Kum ayrıca, Kayserispor'un puan silme cezasını sezon bittiğinde aldığını belirterek tepki çekti. Detaylar haberimizde...

TGRT'de şok iddia! Kayserispor'a puan silme cezası...

Daha önce 'Ulusal Kulüp Lisans Sistemi' kapsamında 2 kez puan silme cezası alan Kayserispor yeni bir puan silme cezası ile karşı karşıya...

İki kez puan silme cezası almıştı

Süper Lig'de ertelenen karar sonrası 2022-23 sezonunda 2 Haziran 2023 tarihinde 3 puan silme cezası alan Kayserispor, geçen sezon ise devre arasında lig devam ettiği esnada 3 puan silme cezası almıştı. Bu sezon da henüz lisans alamayan Kayserispor yeni bir ceza ile karşı karşıya kaldı. 

'Şu anda bir dosya mevcut'

TGRT Haber'de yayınlanan Stüdyo Futbol programında da Kayserispor'un puan silme cezası ihtimali üzerine konuşuldu. Gazeteci Tahir Kum, 'Önümüzdeki günlerde Kayserispor için de -3 puan cezası gelme ihtimali var; şu anda bir dosya mevcut.' ifadelerini kullandı. 

TGRT'de çok iddia! Kayserispor'a puan silme cezası...

Gazeteci Kum'dan ilginç çıkış!

Kayserispor puan cezasını lig bittikten sonra aldığını hatırlayan Gazeteci Kum, 'Türkiye Futbol Federasyonu da sezona başlarken hangi kulüplerin lisans aldığını açıklar. Süper Lig'de 18-19 takımdan lisans alanlar belirtilir. Türkiye'de finansal talimat ve ulusal kulüp lisansı uygulanmaya başladığından beri ligler şaibelidir. Örneğin, sezona başlarken 19 Süper Lig takımının sadece sekizine lisans verildiği açıklanıyor. Lisans alamayan takımlar da lige başlıyor. UEFA’da ise lisans alamayan bir takım turnuvaya katılamazken burada nasıl katılıyor? Lisans olmadan lige başlıyorlar ve sezonun sonunda puan silme cezası geliyor. Mesela, geçmişte kulüp lisansı ile ilgili cezalar hep sekizinci, dokuzuncu ya da onuncu aylarda verilmiştir. Fakat Kayserispor’un cezası Haziran 2023’te, ligde kalmayı garantiledikten sonra kesildi. Bucaspor’un, Bursaspor’un puanını sezon başında siliyorsunuz ama Kayserispor’a sezon sonuna yakın ceza veriyorsunuz. Türkiye’de Ahbap-Çavuş ilişkileri öteden beri var ve devam ediyor.' ifadelerini kullandı.

Kayserispor lig oynanırken ceza aldı

Gazeteci Kum'un belirttiğine göre, Kayserispor’un sezon sonunda aldığı 3 puan silme cezası, kulübün 23 Aralık 2022 tarihli karara itiraz etmesi ve bu itirazın ertelenmesi sonrası, ceza 3 Haziran 2023’te kesinleşmişti. Kayserispor, ikinci puan silme cezasını ise geçen sezon lig devam ederken almıştı.

Ulusal Kulüp Lisans Sistemi nedir?

Ulusal Kulüp Lisans Sistemi en üst 3 ligde yer alan kulüpler UEFA sistemindeki gibi "Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali Kriterler" üzerinden ulusal bazda denetlenerek, mali yapılarının uygunluğuna göre lisanslanır. Buna uymayan kulüpler, para ve puan silme cezasının yanı sıra lige katılma cezaları da alabilir.