THY, Filo Genişletme Planlarıyla 900 Pilot ve 1000 Kabin Memuru Arıyor!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, şirketin önümüzdeki bir yıl içinde büyük çapta personel alımı yapacağını duyurdu. Detaylar haberimizde...

THY, Filo Genişletme Planlarıyla 900 Pilot ve 1000 Kabin Memuru Arıyor!

Türk Hava Yolları (THY), filosunu genişletmek ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla büyük bir personel alımı yapmaya hazırlanıyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, yaptığı açıklamada, önümüzdeki bir yıl içinde yaklaşık 900 pilot ve 1000 kabin memuru alacaklarını duyurdu.

Bolat, yaptığı açıklamada, 'THY'nin büyümesi ve filosunu modernleştirmesi için 1 yıl içinde 900 pilot ve 1000 kabin memuru alımı yapacağız. Şu anda 15 bin kabin memurumuz var, ek olarak 1000'e yakın kabin memuru daha alınacak' dedi.

THY'nin 2003 yılında 65 uçağıyla başladığını hatırlatan Bolat, bugün Avrupa'nın önde gelen havayolu şirketleri arasında yer aldıklarını belirtti. Ayrıca, önümüzdeki yıllarda filolarını 810 uçağa çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

THY'nin Türkiye ekonomisine katkısını vurgulayan Bolat, 2023 yılında şirketin Türkiye'ye 55 milyar dolarlık katkı sağladığını, bunun 21 milyar dolarının doğrudan gelir olduğunu belirtti. Ayrıca, hizmet ihracatı ve tedarik zinciriyle de önemli ekonomik etkiler yarattıklarını dile getirdi.