Ticaret Bakanlığı'ndan sert uyarı! 1 Milyon TL'ye kadar ceza

Ticaret Bakanlığı, hükümetin temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatında yaşanabilecek spekülatif hareketlere karşı net bir duruş sergiledi. Detaylar haberimizde..

Ticaret Bakanlığı'ndan sert uyarı! 1 Milyon TL'ye kadar ceza

Ticaret Bakanlığı, hükümetin temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatında yaşanabilecek spekülatif hareketlere karşı net bir duruş sergiledi. Bakanlık, ekmek fiyat tarifelerinin Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafından belirlendiğini ve bu tarifelere aykırı unsurlarla ilgili şikayetler dikkate alınarak denetimlerin yapılacağını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı'ndan sert uyarı! 1 Milyon TL'ye Kadar Ceza

Yapılan denetimlerde fahiş fiyat politikalarının dağılımı, bu durum 'Haksız Fiyat Artışı' olarak değerlendirilerek, ilgili iş yerlerine idari para cezaları uygulanıyor. İstanbul başta olmak üzere, Türkiye geneli ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalara karşı 100.000 TL ile 1.000.000 TL arasında kalan ceza miktarları devreye sokuluyor.

Bakanlık, halkın temel gıdası olduğunu vurgulayarak, bu alanda herhangi bir haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğinin çizildiğini çizdi. Ticaret Bakanlığı, kişisel kesintilerin yaşanmaması için parçaların koordinasyonunu sürdürdüğünü belirtti.