Titan'ın en genç yolcusu Süleyman ile ilgili yürek burkan detay..

Atlas Okyanusu'nda kaybolan ve Titanic'in enkazını ziyaret etmek isteyen milyarderleri taşıyan deniz aracı Titan'ın en genç yolcusu Süleyman'ın yolculukla ilgili tereddütleri olduğu ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Titan'ın en genç yolcusu Süleyman ile ilgili yürek burkan detay..

Titan'da, OceanGate şirketinin sahibi ve CEO'su Stockton Rush, uluslararası bilimsel keşifler düzenleyen Explorers Club üyesi Paul-Henry Nargeolet (73) ve İngiliz milyarder Hamish Harding (58), Pakistan’ın en zengin isimlerinden biri olan Şahzade Davud(48) ve 19 yaşındaki oğlu Süleyman yolculuk yapıyordu.

Titan'ın en genç yolcusu Süleyman ile ilgili yürek burkan detay..
Batan gemi Titanik’i görmek için düzenlenen organizasyonla Atlas Okyanusu’nda kaybolan Titan'ı ve içindeki 5 yolcusunu bulmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları yapılmıştı.
Aramaların sonuç vermemesi tüm dünyayı üzüntüye boğdu. ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı, Titanik'in enkazına turist taşıyan ve Atlas Okyanusu'nda kaybolan denizaltıda bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Titan'ın en genç yolcusu Süleyman ile ilgili yürek burkan detay..
Atlantik Okyanusu'nda kaybolan "Titan" adlı denizaltının şirketi OceanGate Expeditions tarafından yapılan açıklamada, denizaltıda bulunan 5 kişinin öldüğü ifade edildi. Açıklamada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunularak, "Bu insanlar, farklı bir macera ruhuna sahip ve dünya okyanuslarını keşfetme konusunda derin bir tutkuyu paylaşan gerçek kaşiflerdi" denildi.
ABD Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada da denizaltıdaki 5 kişinin öldüğü doğrulanırken arama- kurtarma çalışmaları kapsamında keşfedilen enkaz alanında denizaltının feci bir şekilde patlamış olabilme ihtimali üzerine çalışıldığı belirtildi.

Titan'ın en genç yolcusu Süleyman ile ilgili yürek burkan detay..
Ödü kopuyordu!
5 yolcuya mezar olan denizaltı Titan'ın en genç yolcusu 19 yaşındaki Süleyman Şehzade'nin halası, yeğeninin yolculukla ilgili tereddütleri olduğunu ve çok korktuğunu fakat sonunda tek bir nedenle böyle bir karar verdiğini açıkladı.
Bileti 250 bin Dolar olan ölüm yolculuğunun en genç kurbanı, 19 yaşındaki Süleyman'ın geziye katılmasının sebebinin altında ise yürek burkan bir detay çıktı.
Pakistan'ın en zengin iş insanlarından biri olan Şahzade Davud tam bir Titanik tutkunuydu. Ancak oğlu Süleyman korkutucu seyahat için hiç hazır değildi.
Süleyman'ın halası Azmeh Dawood, NBC News'a yaptığı açıklamada, yeğeninin okyanus altına inmekten çok korktuğunu belirterek, "Bu yolculuğa hazır olmadığını söyledi. Ancak okyanusun dibine yapılacak yolculuk babalar gününe denk geliyordu ve Süleyman babasını mutlu etmek istiyordu" dedi.