TMMOB Kayseri İl Koordinasyon Kurulu'ndan Kayseri'deki Olaylara İlişkin Açıklama!

TMMOB Kayseri İl Koordinasyon Kurulu, 30 Haziran 2024 tarihinde Danişmend Gazi Mahallesi'nde yaşanan olaylar ile ilgili bir açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

TMMOB Kayseri İl Koordinasyon Kurulu'ndan Kayseri'deki Olaylara İlişkin Açıklama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TMMOB Kayseri İl Koordinasyon Kurulu, 30 Haziran 2024 tarihinde Danişmend Gazi Mahallesi'nde yaşanan olaylar ile ilgili bir açıklama yaptı. Kurul, TMMOB çatısı altında kamu ve meslek yararı için bir araya gelen 15 meslek odasının başkan ve temsilcilerinden oluşuyor.

Suriyelilere Yönelik Destek

Açıklamada, 2011 yılında Suriye'de başlayan iç savaş sonucunda yakınlarını kaybeden ve evleri yıkılan Suriyelilere Türkiye'nin insani ve vicdani sebeplerle kucak açtığı, onları misafir ettiği vurgulandı.

30 Haziran 2024 gecesi yaşanan olayın kabul edilemez olduğu belirtilerek, ilgili şahsın gözaltına alındığı ve gerekli işlemlerin başlatıldığı, mağdur olan evladımız ve ailesinin devletin koruması altına alındığı ifade edildi.

'Çocuklara korku yaşatılması savunulamaz'

Olayın ardından, vatandaşların Eskişehir Bağları Danişmend Gazi Mahallesi başta olmak üzere şehirde yaşayan sığınmacılara yönelik tepkilerini gösterdikleri belirtildi. Ancak bu tepkinin artarak saldırılara dönüşmesi, sığınmacılara ait araç, dükkan ve evlerin yakılması, Suriyeli bir evlada gösterilen tepkinin başka çocuklara korku yaşatmasının savunulamayacağı ve tasvip edilemeyeceği vurgulandı.

'Büyük fedakarlık gösterildi'

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve emniyet güçlerinin olayların yatışması için büyük fedakârlık gösterdiği belirtildi. TMMOB Kayseri İl Koordinasyon Kurulu, vatandaşlara sağduyulu davranmaları, provokasyonlara gelmemeleri ve olayın sürecini sükûnetle takip etmeleri çağrısında bulundu.

Ayrıca, Türkiye'de yaşayan Suriyeliler başta olmak üzere tüm sığınmacıların uluslararası hukuk çerçevesinde ve insanlık onuruna yakışır bir biçimde ülkelerine gönderilmelerinin yetkililerden en büyük beklentileri olduğu ifade edildi.