Togg'un koltuklarını Kayserili şirket üretiyor!

Kayserili dev şirketler yerli ve milli akıllı cihaz Togg'un üzerinden adeta elini çekmiyor. Hem hisse ortaklığı hem de koltuk üretimi Kayserili şirketlerin elinden geçiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Togg'un koltuklarını Kayserili şirket üretiyor!

Yerli ve milli akıllı cihaz Togg T10X'in trafikteki sayısı günden güne artıyor. Togg'un sedan T10F modelinin de 2025'in ilk çeyreğinde çıkması bekleniyor. Kayserili şirketler de akıllı cihazın üretimi için adeta desteğini esirgemiyor. Hisse ortaklığı da bulunan Kayserili şirketin yanı sıra Togg koltukları da yine Kibar Topluluğu’nun otomotiv yatırımlarından biri olan Assan Hanil tarafından üretiliyor.

Kayserili şirket Kibar Holding!

Kibar Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Asım Kibar'ın 1933 Kayseri doğumlu olduğu bilinmektedir. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Asım Kibar, 1970 yılında demir ticaretine başlayarak İstanbul'da aile şirketini kurdu. Günümüzde toplam 24 şirketi bünyesinde bulunduran Kibar Holding'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev alan Kibar, 1998 yılında Kayseri Sanayi Odası tarafından 'Özel Ödül''e layık görüldü.

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ise 2007’den itibaren Kore Cumhuriyeti Kayseri Fahri Başkonsolosluğu ve 2011 itibariyle de Kazakistan Cumhuriyeti Kocaeli Fahri Konsolosluğu görevlerini yürütmektedir.

Kibar Holding CEO'su 1957 yılında Kayseri'de doğan Haluk Kayabaşı da Assan Hanil Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlerini sürdürmektedir.

Togg'un koltuklarını Kayserili şirket üretiyor!

Assan Hanil Togg'un koltuklarını üretiyor!

Kibar Holding'den edinilen bilgilere göre, Kibar Topluluğu’nun otomotiv yatırımlarından biri olan Assan Hanil, 1997 yılında Güney Koreli Seoyon E-Hwa ortaklığıyla kurulmuş, otomotiv sektöründe ana parça tedarikçisi olarak üretime başladı.

Assan Hanil, dünyada hava süspansiyonlu sürücü koltuğuyla ilgili tasarım, geliştirme ve üretim gerçekleştirebilen 5 şirketten biridir.

Assan Hanil, Kuruluşunun ilk yıllarında sadece Hyundai Assan için parça temin ederken, 2005 yılı itibariyle Ford Otosan’ın da önemli tedarikçilerinden biri oldu. Karsan ve Hyundai Motor Company (HMC)’nin ortak projesi olan M2 Hafif Ticari Aracın (H350) önemli parçalarının üretimini de üstlenen Assan Hanil, sırasıyla Isuzu,Honda, Agco, Mercedes Benz Türkiye' yi ve Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nu (TOGG ) da müşteri portföyüne ekledi.

KAYMOS da talip olmuştu!

2018 yılında Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Tuncay Sabuncu, milli proje akıllı cihaz Togg'un koltuk üretimine talip olduklarını söylemişti. 

Sabuncu o dönemde Ekonomi Kayseri gazetesine yaptığı açıklamada, Kayserili mobilyacıların Türkiye'nin koltuklarını ürettiğini belirterek, 'Şehrimiz mobilyanın başkenti konumunda. Yetkililerden Kayseri Mobilya Sanayicileri olarak bizim bu talebimizi dikkate almalarını istiyoruz' dedi.