TOGG'un Sahibi Kayserili Çıktı!

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili olan TOGG, inovasyon ve teknolojiye verdiği önemle otomobil sektöründe adından sıkça söz ettiriyor. Peki, bu ünlü otomobil markasının sahibinin Kayserili olduğunu biliyor muydunuz?

TOGG'un Sahibi Kayserili Çıktı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG, inovasyon ve teknolojiye verdiği önemle otomobil sektöründe adından sıkça söz ettiriyor. Ünlü otomobil markasının başındaki ismin Kayserili olduğu ortaya çıktı.

TOGG yükselmeyi hedefliyor

Elektrikli araçların kullanımının yaygınlaşması ile yerli otomobil olan TOGG Türkiye’nin otomobil sektöründe devrim niteliğinde bir adım olarak görülüyor. TOGG’un T10X modeli, 2023 yılında yollarda görülmeye başlandı ve kısa sürede büyük ilgi topladı. TOGG’un amacı ise, sadece Türkiye’de değil, dünya çapında da tanınan bir marka haline gelmeyi amaçlıyor.

Üretim üssü Bursa…

TOGG’un üretim üssü, Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunuyor. 18 Temmuz 2020'de yapımına başlanan TOGG fabrikası, yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alanda bulunuyor. Bu geniş üretim sahası, TOGG’un yüksek üretim kapasitesi ve geniş ürün yelpazesi ile sektörde güçlü bir oyuncu olmasını sağlıyor.

TOGG'un Sahibi Kayserili Çıktı!

TOGG’un sahiplerinden biri de Kayserili…

TOGG, birçok ortağın iş birliği ile oluşturulmuş bir marka olarak öne çıkıyor. Ortaklar arasında BMC yüzde 19, Anadolu Grubu yüzde 19, Kök Grubu yüzde 19, Turkcell yüzde 19, Zorlu Holding yüzde 19 ve TOBB yüzde 5 oranında pay sahibi olarak biliniyor. 

TOGG'un Sahibi Kayserili Çıktı!

Yüzde 19’luk pay sahibi olan Anadolu Grubu’nun sahibi ise Kayserili İzzet Özilhan ve oğlu Tuncay Özilhan olarak biliniyor. Türk sanayici ve iş insanı olan İzzet Özilhan, 2014 yılında vefat ettikten sonra şirketin yönetim kurulu başkanlığına oğlu Tuncay Özilhan geçti. Özilhan ailesinin memleketi Kayseri’nin Tomarza ilçesi olarak biliniyor. Anadolu Grubu’nun TOGG’daki yüzde 19’luk payı, finansal ve yönetsel yapıda önemli bir yer tutuyor.