Tokatlılar hızlı treni getirdi- 'Kayseri örnek alsın'!

Kayseri'de uzun yıllardır talep edilen ancak çeşitli nedenlerden dolayı hayata geçirilemeyen hızlı tren hattı ile ilgili yapım çalışmaları ve vatandaşların eleştirileri sürerken Tokat'tan ilginç bir adım geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Tokatlılar hızlı treni getirdi- 'Kayseri örnek alsın'!

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokatlı vatandaşların Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde açılan YHT istasyonuna ulaşımı kolaylaştırmak TCDD ve Ulaştırma  Bakanlığı destekleri ile hareket geçti. Tokat- Sivas ve Sivas- Tokat arasında faaliyet geçirilen seferler sayesinde Tokatlıların hızlı trene ulaşımı kolaylaşacak. Vatandaşlar bu sayede hızlı treni kullanabilecek.

Kayseri örnek alsın 

Tokat’ta sunulan bu hizmetin ardından bazı vatandaşlar sosyal medya platformundan yorum yaptı. Vatandaşlar ‘Kayseri örnek alsın’, ‘Kayseri’de Yozgat’a sefer düzenlesin’ gibi öneriler ortaya atıldı.

Tokatlılar hızlı treni getirdi- 'Kayseri örnek alsın'!

Kayseri’ye hızlı tren ne zaman gelecek?

Son yapılan açıklamalara göre Yerköy-Kayseri arasında yapım çalışmaları devam eden hızlı tren hattını 2028 yılına kadar tamamlanması ve hizmete açılması bekleniyor. Kayserililer ise uzun yıllardır beklediği hızlı tren konusunda sabırsızlanıyor.