TOKİ kura çekimleri yarın başlıyor

TOKİ Kayseri Karputazan projesi çekilişi 3 Mart Salı günü, Mimarsinan projesini çekilişi ise 4 Mart Çarşamba günü yapılacak.

TOKİ kura çekimleri yarın başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın destekleriyle "Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut projesiyle ilgili çalışmalar hız kazandı. Projede, kura için hak kazananların açıklanmasının akabinde, kura çekilişi tarihleri de belli oldu. Noter huzurunda; idare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecek TOKİ Kayseri Karputazan projesi çekilişi 3 Mart Salı günü,  Mimarsinan projesini çekilişi ise 4 Mart Çarşamba günü yapılacak. Her iki çekiliş de Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Sarıoğlan 2. Etap projesinin kura çekimleri ise Haziran ayı içinde yapılacak.

ÖNCELİKLİ HAK SAHİPLERİ

Kura çekimlerinde, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak. Öte yandan "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak.

KURA SONUÇLARI E-DEVLET’TE

2020 TOKİ 100 bin sosyal konut projesi başvuru sonuçları belli olduktan sonra, çekiliş sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

TOKİ EV FİYATLARI

TOKİ'nin inşa edeceği 2+1 sosyal konutlar 140 ila 180 bin lira fiyat aralığında, 3+1 konutlar ise 160 ila 210 bin lira fiyat aralığında satışa sunulacak ve taksit ödemeleri sözleşme sonrası başlatılacak.

TOKİ TAKSİT ÖDEME

Ziraat Şubelerinden yapılacak başvuruda 2+1 daire için 500 lira 3+1 daire için 100 lira başvuru bedeli yatırılacak. TOKİ konutları da gelirli vatandaşlar yüzde 10 peşinat, 240 ay vade ve 0.46 faiz oranlarıyla ev sahibi olabilecek. 2+1 konutların fiyatları 140 bin ilâ 180 bin lira arasında, 3+1 konutların fiyatları ise 160 bin ilâ 210 bin lira arasında olacak.  75 metrekare ve 140 bin fiyatlı 2+1 daire için yüzde 10 yani 14 bin TL peşinat alınırken, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 894 lira taksitle ev sahibi olacak.  Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri ihale sonrası kesinlik kazanacaktır.