TOKİ müjde gibi fırsatı duyurdu! Aylık 5 bin lirası olana 2+1 daire

TOKİ'den ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmek isteyen dar gelirli vatandaşlar için yeni bir kampanya duyuruldu. Aylık 5.848 TL taksitle, 240 aya varan vadeyle ev sahibi olma fırsatı sunan TOKİ, Konya'da başlattığı projeyle dikkat çekiyor.

TOKİ müjde gibi fırsatı duyurdu! Aylık 5 bin lirası olana 2+1 daire

TOKİ, dar gelirli vatandaşlar için 2024 yılında yeni bir konut kampanyası başlattı. 5.848 TL taksitle ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ, 240 aya varan vade seçenekleriyle dikkat çekiyor. Konya Seydişehir’de başlatılan projede, peşinat olarak 155 bin 934 TL talep ediliyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor ve kura sonucu belirlenen vatandaşlar ev sahibi olabiliyor. TOKİ’nin bu kampanyası, konut fiyatlarının hızla yükseldiği bir dönemde dar gelirli vatandaşlar için büyük bir fırsat sunuyor.

Konut fiyatlarının artmasıyla beraber sabit ve dar gelirli vatandaşların milyonlarcası ev sahibi olma hayallerini rafa kaldırdı. Ev sahibi olmak her gün zorlaşmaya devam ederken TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) vatandaşların ev sahibi olmasını kolaylaştırmak için projelerine devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olan TOKİ, gerçekleştirdiği projeler ile uygun fiyatlı konut satışı sunuyor. TOKİ’den ev satın almak isteyen vatandaşlar konut kredisi çekmek zorunda kalmadan 240 ay geri ödeme imkanıyla rahat koşullarda hayallerine kavuşuyor. Peki, TOKİ başvuruları nasıl yapılır? TOKİ’den kimler ev satın alabilir? İşte TOKİ’den 5 bin 848 TL aylık ödemeyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için detaylar…

240 AY VADELİ TOKİ KONUTLARI

Kendi evine sahip olmak isteyen vatandaşlar için TOKİ sosyal konut projeleriyle hayalleri uygun fiyatlarla gerçekleştiriyor. Dar gelirli vatandaşlar için Türkiye’nin hemen her ilinde ödeme kolaylığı sağladığı konutları satışa sunuyor. Özellikle banka kredisi çekmek zorunda kalmayan vatandaşlar 240 ay gibi uzun vade seçeneğinden de yararlanarak geri ödeme yapmanın rahatlığını yaşayabiliyor.
 

5.848 TL TAKSİTLE TOKİ EV SAHİBİ YAPIYOR

Gelir seviyesi düşük olan vatandaşlar için TOKİ sık sık illerde projelerini gerçekleştiriyor. Mevcut projelerden birisi de Konya’da başladı. Aylık 5 bin 848 TL taksit ödeyerek 2+1 konut sahibi olmak isteyen vatandaşların yalnızca 155 bin 934 TL peşinat ödemesi gerekiyor. 120 ve 180 ay vade imkanının yanı sıra 240 ay vadeyle ödeme imkanı sayesinde aylık ödemeler dar gelirli vatandaşların ceplerini zorlamıyor.

250 BİN SOSYAL KONUT SAHİPLERİNİ BEKLİYOR

Konya Seydişehir Gökçehöyük projesi için adımlar atıldı. Sözleşmelerin imzalanması için gün sayılmaya başlandı. TOKİ’nin Konya’da 250 bin konutu sahibine ulaştırması için sözleşmeler 9 Eylül – 11 Ekim 2024 tarihleri arasında Halkbank Seydişehir Şubesi’nde imzalanacak.

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gelir seviyesi düşük olan vatandaşlar için büyük avantaj sağlayan TOKİ, proje ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden yapıyor. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar https://www.toki.gov.tr adresinden yeni projeleri öğrenerek resmi internet sitesinden ya da e-Devlet platformu üzerinden müracaatlarını hızlı ve kolay şekilde yapılabiliyor. Kriterleri sağlayan vatandaşlar başvurularıyla birlikte gereken müracaat ücretini Halkbank ya da Ziraat Bankası üzerinden yatırmalıdır. Ardından kura sonuçları bekleniyor. Kurada ismi çıkan vatandaşlar belirtilen tarihlerde sözleşmelerini imzalayarak ev sahibi olmak için adımlarını atıyor.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ projelerinden yararlanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşların en az 1 yıl başvuru yapacakları ikametgah bölgesinde oturuyor olması gerekir. Hane geliri de başvuru şartları arasında yer alır. Her haneden en fazla bir kişi başvuru yapabilir. Başvuru yapan vatandaşların 25 yaşını doldurmuş olması şartı da bulunuyor.